KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Ardahan’da "Ardahan Kazı Yetiştiriciliği Gelişiyor" projesi kapsamında üreticilere kaz yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

    Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Ardahan’da kaz üreticiliğini teşvik etmek amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle "Ardahan Kazı Yetiştiriciliği Gelişiyor" projesini hayata geçirdi.
    iki aşamada gerçekleşen 01-04 Kasım 2022 tarihleri arasında eğitim verildi. Eğitim programının ilk aşaması saha çalışması şeklinde gerçekleşirken ikinci aşama olan eğitimin son günü Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
    Ardahan için önemli bir değer olan Ardahan Kazı, Türkiye'de tek coğrafi etikete sahip olması ile birlikte katma değerli ürünler statüsünde satışı yapılarak Ardahan ekonomisine de önemli ölçüde katkı sunmaktadır. Aile işletmeleri tarafından yapılan yetiştiriciliğin, daha kapsamlı bir şekilde arttırılması için çalışmalar yürüten Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası bu kapsamda yetiştiricilere destek olmak adına birçok proje hazırlayarak üreticilere destek olmaya çalışıyor.
    Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen proje kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı alanında görev yapan Doç. Dr. Mehmet Akif Boz tarafından eğitim verildi.
    ATSO Atatürk konferans salonunda düzenlenen eğitime Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, ATSO Başkanı Çetin Demirci ve Genel Sekreter Aşkın Kızılkaya, ATSO Akademik Danışmanı Özlem Eştürk, SERKA Ardahan İl Koordinatörü Ahmet Mücahit Köksoy, TKDK Ardahan İl Koordinatörü Engin Cengiz ve Çıldır, Hanak ve Posof ilçelerinden çok sayıda kaz üreticileri katıldı.