KAYMAKAMLIK SPEKÜLASYONLARA AÇIKLAMA GETİRDİ

KAYMAKAMLIK SPEKÜLASYONLARA AÇIKLAMA GETİRDİ

Çıldır Buz şehri..

     Çıldır Kaymakamlığı tarafından yapımı devam eden "Buz Şehri" ile ilgili olarak çeşitli kesimlerim yarattığı spekülasyonlara karşılık açıklamada bulundu. Kaymakamlık yaptığı açıklamada ;

    Çıldır Buz Şehri Projesi konusunda vatandaşlarımız ve turizmciler için proje ile nelerin hedeflendiği, bütçesinin ne olduğu ve turizm konusunda nasıl yatırım yapılabileceği konularında aşağıda gerekli açıklamalar yapılmıştır.

    Bir çok ülkede uzun yıllardır gerçekleştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan Buz Şehri projesi;

   Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Çıldır Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Orman Şefliği destekleri ile gerçekleştirilen bir vizyon projesidir. Proje için toplam 30.000-TL bütçe ayrılmıştır. Buz Şehri projesinin bu sene başlatılmasının amacı ileriki yıllarda tekrarlanacak olan çalışma için gerekli ön hazırlığın tamamlanması ve Türkiye'de bir ilk olacak çalışma ile tanıtım sağlanmasıdır. Bu seneki proje bütçesi ile temin edilen malzemeler her sene aynı şekilde kullanılacaktır.

 Buz Şehri çalışmasını örnek aldığımız ülkelerden olan Japonya'daki benzer çalışma 350.000 Dolar gibi bir bütçeyle gerçekleştirilmektedir. 40 yıldır Japonyada yapılan buz şehri her yıl 250.000'den fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir. Çin'de 37 yıldır düzenlenen ve dünyanın en büyük buz şehri projesi olan Harbin buz şehri, 15 miyon dolar bütçe ile gerçekleştirilmekte ve her sene 20 milyondan fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir.

   Her sene tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi planlanan Çıldır Buz Şehri ve mozeret tepesine yapılacak cam seyir terası ile birlikte, Çıldır Gölü ve Aktaş Gölü arasında bir turizm yolu oluşturulması hedeflenmektedir. Bu şekilde turistlerin ilçemizi ziyaret etmeleri sağlanarak esnafımızın ve köylerimizin turizmden gelir elde etmeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda oluşturulacak turizm destinasyonu ile Çıldır Gölü turizminin uluslararası bir düzeye taşınarak bölgemiz turizmine önemli bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

     Turizm konusunda yatırım yapmayı düşünen kişiler ile tur firmaları Kaymakamlığımızı arayarak Proje Ofisimiz ile irtibata geçebilirler.

    Projeye destek veren tüm kurumlarımıza, gecesini gündüzüne katarak Çıldır için çalışan saha ekibimize ve desteklerinden ötürü tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, turizmle ilgili gerçekleştirilen çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını dileriz.