KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKMAYINCA OLAYA KÖYLÜ EL ATTI

KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKMAYINCA OLAYA KÖYLÜ EL ATTI

Sazlısu köyü halkı ve Muhtarı köyde yaşanan su sorununu Çıldır Kaymakamlığı....

         Sazlısu köyü halkı ve Muhtarı köyde yaşanan su sorununu Çıldır Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Köylere Hizmet Götürme Birliğinden çözemeyince çözümü kazma kürekte buldu.

          Köydeki su problemi için gerekli yerlere başvuran Köy Muhtarı Akif Baydar sadece su borusu teminini Ardahan İl Özel İdaresi Bünyesi Su işleri kısmından karşılayınca boruları toprak altına yerleştirme işi kazma kürekle köylülere kaldı.

             Sazlısu köyü halkı bu devirde kazma ile kanal açıp su boruları yerleştirip kürekle de dolgusunu yaptı. Olaya tepki gösteren köy halkı ‘’ Kaymakamlığın kepçesi olduğu halde ve bu kepçenin de köylülerin doğrudan gelir desteklerinden kesilerek alındığı halde hizmet alamıyoruz Durumu Kaymakamlığın bilmesine rağmen köyümüze ne boru nede kepçe olayında destek olundu. Muhtarımız sağ olsun boru olayını Ardahan da çözerken kanal açma işini de biz köylüler üstlendik. Bizler yapmasak bu işi köyümüz susuz kalacaktı’’ diye tepki gösterdiler. 

             Kaymakamlık bünyesinde bulunan aracın Hükümet konağı arkasında ki parktan dışarı çıkarılmadığı, kepçe lazım olan vatandaşların veya köylülerin özel kepçe fiyatları kadar para istendiği, operatörünün Kaymakamın özel şoförü olarak görevlendirildiği gibi söylentilerin kol gezdiği ilçede hizmeti hangi kurumun ve nasıl verileceği halk tarafında sorgulanmaya başlandı.