KAYMAKAM KILIÇ`TAN ASKIDA EKMEK UYGULAMASI

KAYMAKAM KILIÇ`TAN ASKIDA EKMEK UYGULAMASI

Gündoğdu Taş fırının açılışında ...

    Gündoğdu Taş fırının açılışında ocak başına geçen Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç fırın başında ekmek hamuru açarak ekmek pişirdi.
    Burada gazetemize açıklmalarda bulunan Kılıç “ Bugün burada yoğun bir kalabalıkla açılışını yapmış olduğumuz taş fırınımız tüm halkımıza hayırlı olsun. Yeni işyerlerinin açılması rekabeti artırır. Buda hem kaliteyi artırır hemde vatandaşın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarır. Ben bugün açılışını yapmış olduğumuz bu işletmede Osmanlı zamanında uygulanan askıda ekmek uygulamasını başlatmak istiyorum. Osmanlı zamanında fırınlarda askıda ekmek uygulaması yapılırmış. Ekmek almaya giden vatandaşlar örneğin dört ekmek alıp beş ekmek parası öderlermiş. Parasını ödedikleri o bir ekmek askıya konurmuş ihtiyacı olan vatandaş o ekmekten faydalanırmış. Bizde başlatmış olduğumuz bu uygulamayla özellikle öğrencilerimizin ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yararlanmasını umut ediyoruz” dedi.
    Kaymakam Kılıç ve açılışa katılan diğer davetliler gönüllerinden kopan bir miktar parayı işletme sahibine vererek askıda ekmek uygulamasını resmen başlatmış oldular.