KAYMAKAM İPEK'TEN YENİ EĞİTİM YILI MESAJI

KAYMAKAM İPEK

Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam İpek yayınlamış olduğu mesajında;

Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Veliler,

Yeni bir başlangıçla okullarımızda buluşuyoruz... Uzun bir yaz tatilinin ardından ilk zil sesiyle sınıfları dolduracak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılının kapısını aralayacak. Bütün başlangıçlar; yeni umutlar, hayaller ve yeni hedeflerin yeşermesine vesile olan güzide anlardır. Bundan dolayıdır ki her birimiz bu heyecanın ortaklarıyız.

Yeni eğitim-öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

Okullarımız, öğretmen ve öğrencilerin günün belirli saatlerini geçirdikleri mekanlardan ziyade eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan bizleri gelecek hedeflerimize ulaştıracak, çeşitli eğitimlerin ve değerlerin aktarıldığı bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak gelişmeyi, kendini yenileyebilme, güncel tutabilmeyi, değişime açık olmayı, bilgi çağını yakalayabilmeyi, verimli çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayatın her alanında ömür boyu devam etmektedir. Bu itibarla, okullarımızı eğitim imkânlarıyla ne kadar iyi donatabilirsek, çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar donanımlı yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar çağdaş ve güçlü olacaktır.

İlçemiz nezdinde, biz de bu amaç doğrultusunda eğitimi öncelikli sorumluluğumuz olarak görüyor ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına devletimizin tüm imkan, potansiyel ve kabiliyetini kullanarak var gücümüzle çalışıyoruz.

İyi bir eğitimin geleceğin güvencesi olduğunu bilen, eğitime kendisini adamış sevgili öğretmenlerimiz tarafından hayata hazırlanan evlatlarımızın, ülkesini, milletini seven, milli ve manevi değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin yolunda, sorumluluk sahibi, insan haklarına saygılı, hoşgörülü, araştıran, sorgulayan, topluma faydalı nitelikli bireyler olarak yetiştirmeleri, ülkemizi bugün olduğu gibi her zaman büyük ve güçlü yapacaktır.

İlçemizde uyguladığımız eğitim politikası ile eğitimde başarı ve niteliği artırmak için mesaimizin bir bölümünü okullarımıza, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize, eğitim camiasının her kademesindeki çalışanlarımıza ayırmaya gayret gösterdiğimi ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle; değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu yeni bir eğitim öğretim yılı diliyor, huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülmesinin temini için her türlü tertip ve tedbirlerini aldığımız 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.".