Kaymakam Bayram'ın Kurban Bayram Mesajı

Kaymakam Bayram

Çıldır Kaymakamı Fatih Bayramın Kurban Bayramı Msajı.

       Türk-İslam Alemi olarak bir kez daha bizleri birbirimize kenetleyen, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

      Kurban, kelime anlamı olarak “Allah’a yaklaştıran” anlamını taşımaktadır. Dini bir vecibe olarak kesilen kurbanlar, Hz. İbrahim’in samimiyetinin bir timsali olarak nesiller boyu dini ve örfi hayatımızın bir parçası olagelmiştir. Kurban bayramı ayrıca tüm müslümanların yardımlaşma ve dayanışmasını artıran, zenginden fakire doğru toplumsal bir diğergamlık örneğidir. Bayramlar ayrıca dargınların barıştığı, helalleşme günleridir.

      Bayram vesilesiyle küslerimizin dargınlarımızın barışmalarına vesile olmalıyız. Çevremizdeki muhtaç vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmalıyız. Öksüz ve yetimlerimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Ayrıca baştacımız şehit ailelerimiz ve gazilerimizi ziyaret ederek, onların onurlu hayatlarına misafir olmalıyız.

      Bu duygu ve düşüncelerle başta Çıldırlı hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm Türk-İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayrama giderken ve dönüş yolunda emniyet kemeri, hız limitlerine uyma ve cep telefonu kullanmama gibi kurallara uymanızı önemle rica ediyorum.

        Saygı, sevgi ve muhabbetlerimle..

Fatih BAYRAM

Çıldır Kaymakamı