KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER YAŞATILACAK

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER YAŞATILACAK

Ardahan´da...

    Ardahan´da kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve istihdama yönelik kurslar açmak için İŞKUR Ardahan İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan İl Özel İdaresi arasında 3 yıllık protokol imzalandı. 
    Protokol, İŞKUR Ardahan İl Müdürü Ahmet Sonkaya, Ardahan İl Genel Sekreteri Anıl Aksel ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Çerkezoğlu tarafından imzalandı.
   İŞKUR Ardahan İl Müdürü gerçekleştirilen toplantıda bilgi veren İŞKUR Ardahan İl Müdürü Ahmet Sonkaya, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan İl Özel İdaresi işbirliğiyle kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve istihdama yönelik kurslar açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
  Sonkaya, ?İŞKUR Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerimizle birlikte meslek edindirme kursları açabiliyoruz. Ardahan´da kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden tesip kurs açtık. 25 kişiden oluşan kursumuzu tamamladık. İstihdama yönelik ise grafik tasarım kursu açtık. Grafik tasarım kursunda eğitimi veren hoca başka bir ile gittiği için yerine hoca bulamadık ve kurs tamamlanamadı. Göle´de de kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden halıcık kursu açtık. Posof ve Hanak´ta kurslar açmayı planlıyoruz? dedi. 
    İŞKUR İl Müdürlüğünün şuanda 125 bin TL´lik bir ödeneğinin olduğunu aktaran Sonkaya,?Bu ödeneği kullanmak için ilk etapta Damal bebeği kursu açmayı planlıyoruz. Aynı zamanda talep olduğu sürece ekskavatör, operatör, greyder kursları da açmaya devam edeceğiz. Açacağımız kurslarda kursiyerlere günlük 25 TL vereceğiz? şeklinde konuştu. 
  Sonkaya, imzaladığımız protokole göre biz İŞKUR olarak katılımcı giderini karşılayacağız, eğitici giderini Milli Eğitim Müdürlüğü karşılayacak, işin ekipman ve donanımını da İl Özel İdaresi karşılayacak. 3 yıllık böyle bir protokol imzaladık Ardahan´ımıza hayırlı olsun dedi.