KAYA'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

KAYA

Bir Yazarın köşesinde mesnetsiz olarak yayınladığı yazıya bir tepki de Kaya'dan geldi.

           Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vafkı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Avukat Serkan Kaya son birkaç günde Ardahanın gündemi olan tartışma ile ilgili olarak Haber7 yazarına tepki gösterirken yazıda ismi geçen her iki Rektörüde itidala davet etti. 

      Kaya yapmış olduğu açıklamada, ''Ramazan Korkmaz Hocamız, şehrimize önemli hizmetler yapmış, dünya standartlarında bir üniversiteyi şehrimize kazandırmış kurucu rektörümüz olarak her kesimin takdirini kazanmış önemli bir değerimizdir. Üniversitemizin bacasının tüttügü her gün, yazılan bilimsel makale ve çalışmaların her satırı kendisini hayır duaları ile anmak için bir vesile olarak kalacaktır. Uluslararası alanda da ülkemizin değerli bir elçisi olan Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

         Daha sonra göreve gelen Mehmet Biber Hocamız da, Onun yaptığı hizmetleri daha ileri götürmek ve Ardahan Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için gece gündüz çalışmıştır. Üniversite Vakfımızda bulunmam sebebiyle Hocamızın gayret ve iyi niyetine yakından şahitlik etmekteyim. Rektörümüz Mehmet Biber Hocamızın yaptığı hizmetleri anlatmak yerine, Ramazan Korkmaz Hocamızı zan altında bırakan bir yazı kaleme alan Ferman Karaçam'ın yaptığını kabul etmek mümkün değildir.

       Her iki değerli bilim adamın hizmetlerini gölgede bırakacak bir polemik kapısını açmak en başta şehrimize ve üniversitemize zarar vermektedir. Kadirşinas Ardahan halkımızın bu olaya prim vermeyeceğini ve hakkı sahiplerine teslim edeceğine yürekten inanıyorum'' dedi.