KAYA, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI ?

KAYA, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI ?

Ardahanlı, Saffet kaya`yı büyük bir coşkuyla karşıladı. Yaklaşık 500 araçlık bir konvoyla Ardahan’ın girişinde karşılanan eski vekil Kaya, yaya olarak konuşmasını yapacağı yere geldi. Geniş bir güvenlik çemberi iç

 

      Ardahanlı, Saffet kaya'yı büyük bir coşkuyla karşıladı. Yaklaşık 500 araçlık bir konvoyla Ardahan’ın girişinde karşılanan eski ve kil Kaya, yaya olarak konuşmasını yapacağı yere geldi. Geniş bir güvenlik çemberi içinde gelen Kaya sevenlerine hitap etti.
    Ardahan ilinden 4 dönem Milletvekilliği kazanan 3 dönemini mecliste, bir dönemini ise DYP nin baraj sorunundan dolayı meclis dışında geçiren Kaya, 5. dönem ise Ak Partiden adaylığı alamayınca son bir yılını Ardahan’dan ve siyasetten uzak olarak geçirdi.
      Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya halka yaptığı hitapta yapacağı yatırımları anlatırken, siyaset ve hizmet etme yolunda ki fikirlerini de beyan etti. Yaklaşık 3000 kişiye hitap eden Kaya, Ardahan’ın bağrından çıktığını, Ardahan'a aşık olduğunu, hizmet adamı olduğunu ve gerekirse Ardahanlı için ölmeye kadar varan söylemleri sık sık alkışlarla kesildi.
      Halk tarafından sevgi seli gösterilen Kaya, bundan sonra her ay Ardahan'a gelerek halkla iç içe olacağını da beyan etti. Konuşmasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan ve destek veren herkese sevgi ve saygılarını iletirken hizmet için vekil olmaya gerek olmadığını ve her şekilde hizmet etmeye hazır olduğunun da vurgusunu yaptı.
      Saffet Kaya'nın Ardahan'a gelişi günler öncesinden programlanmış ve hazırlıklar başlamıştı. Yatırım yapacağı için Ardahan'a geldiği basında yer almış ve takdir toplamıştı.
      Ama unutulan bir şey vardı ki Ak partide siyaset arenasına atılan ve siyasetten uzak kalan Kaya'nın tekrar siyasete gireceği konusundaki sinyallerinin basında yer almamasıydı. İşte burada göze çarpmayan bir detay vardı ki oda yaklaşan yerel seçimler öncesi Saffet Kaya'nın Ardahan Belediye Başkanlığına hazırlanıyor söylentilerinin kulaktan kulağa dolaşmasıydı. Ak partide 3. dönemi dolan vekillerin Belediye Başkanlıklarına aday gösterileceği ortalarda dolaşırken, Milletvekili seçimlerinin ise yeni yapılmasından dolayı ilk seçimde siyasete girme planları olduğu dilden dile dolaşan Saffet Kaya'nın ise Ardahan Belediye Başkanlığına aday olacağı miting alanında da sevenleri tarafından konuşuluyordu.