KASIMOĞLU AİLESİ MUHTEŞEM GECEDE BULUŞTU

KASIMOĞLU AİLESİ MUHTEŞEM GECEDE BULUŞTU

Bölgemizin önemli ve büyük ailelerinden

           Bölgemizin önemli ve büyük ailelerinden KASIMOĞLU AİLESİ 17 Aralık Cumartesi günü akşamı İstanbul Bağcılar Şehit Savcı Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde muhteşem bir buluşmaya imza attı.

         Sunuculuğunu Yıldız Karaçay’ın yaptığı geceye başta Çıldır Aşık Şenlikten olmak üzere birçok yerde ikamet eden Kasımoğlu Ailesi bireylerinin katıldığı geceye beklenilenin çok üzerinde bir katılım oldu ve 400 kişi kapasiteli salon tamamen doldu. 

          Geceye Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Özdal Gündüz ve Yönetim kurulu üyeleri ile Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Aşık Şenlikli olan Yusuf Gündüz eşleri ile katılım sağladılar.

         Gece Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve aileden ebediyete intikal edenler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

         Açılış konuşmasını ise tertip komitesi üyesi ve aynı zamanda gazetemiz yazarlarından olan Sinan Karaçay yaptı. Salondaki coşkulu kalabalığa hitap eden Karaçay yaptığı konuşmada salonda olan ve olmayıp gönlü bizlerle olan tüm aile mensuplarını selamlarken bu buluşmanın başlangıç hikayesini ve Kasımoğlu Ailesinin tarihsel gelişimi ile Şehit Hasan Ağa hakkında tarihi bilgileri verdikten sonra gelecekte yapmayı planladıkları Aşık Şenlikte bulunan Şehit Kasımoğlu Hasan Ağa ve aile bireylerinin bulunduğu kabristanda bir yenileme ve düzenleme çalışması yapacaklarını aynı zamanda 300 ağaçlık bir hatıra ormanının ağaç dikimini de gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi. 

      Konuşmanın son bölümünde ise gecenin organizasyonu için büyük emekler veren Gökmen Dönmez, Özgür Karaçay, Koray Karaçay, Taner Karaçay ve Öztürk Karaçay’ı sahneye davet eden Sinan Karaçay tüm konukların huzurunda emeği geçen ekibi tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

     Yine geceye davetli olarak katılan Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Özdal Gündüz yaptığı selamlama konuşmasında ‘’ Bu birlikteliği çok önemsiyoruz ve burada sizlerle olmaktan büyük onur duyuyorum birliğiniz ve beraberliğiniz daim olsun diyor hepinizi 25 Şubat 2023 tarihinde yapacağımız Geleneksel Kaz Gecemize davet ediyorum’’ diyerek salondakileri selamladı. 

       Gecede bir diğer konuşmayı ise yine tertip komitesinde olan Gökmen Dönmez yaparak; ‘’ Hayalini kurduğumuz bu güzel buluşmayı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz bizleri yalnız bırakmayıp buraya gelen veya çeşitli nedenlerle gelemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum’’ diyerek kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Gökmen Dönmez ’in hazırladığı ve salondakilerin duygu anlar yaşamasına neden olan aile bireyleri ve aileye ait köy evlerinin olduğu harika bir slayt gösterisi sunuldu. Bu esnada salonda çok duygulu anlar yaşanırken birçok konuğun gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

        Gecede yemek ikramı yapıldıktan sonra yine aileden olan Gündüz Karaçay, Ali Fuat Karaçay ve oğlu Emrecan Karaçay kısa süre sahne alarak aile üyelerinin güzel anlar yaşattılar. 

     Gecenin ilerleyen saatlerinde Aşık Şenlik belediyesinin üç dönem en son Belediye Başkanlığını yapan Mehmet Mülazım Karaçay telefon ile salona görüntülü olarak bağlanarak salondakileri selamlayan ve tertip komitesini tebrik eden kısa bir konuşma yaptı. 

       Gece boyunca salondakilerin tamamına yakını gecenin konuk sanatçısı olan Cevdet Yılmaz’ın söylediği türküler ile halaylar çekip Azeri oynarken katılımcıların tamamı gecenin çok güzel olduğunu ve bundan sonra bunun geleneksel hale getirilmesinin gerektiği ortak fikrinde buluştular. 

       Gece büyük aile fotoğrafının çekimi ve en kısa sürede yeniden buluşmak üzere sona ererken salondan çıkan herkesin yüzünde mutluluk ve birlikte olmanın doyumsuz hazzı vardı.

       Bizlerde Çıldırmanşet ailesi olarak bölgemizin bu kıymetli ve güçlü ailesinin birlikteliğini çok önemsiyor tüm aileyi yürekten tebrik ediyoruz.

Çıldır Manşet/ İstanbul