KARS’LILARDAN ÖĞÜTE TEPKİ

KARS’LILARDAN ÖĞÜTE TEPKİ

Kars Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi`nde hayata geçirilen `Kentsel Dönüşüm Projesi` kapsamında yaptırılan konutların kalenin gör&

          Kars Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde hayata geçirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yaptırılan konutların kalenin görünümü bozduğu gerekçesiyle inşaatının durdurularak kaldırılmasını isteyen Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt'e mahalle sakinleri tepki gösterdi.
      Burada yapılan konutların 'ucube' olduğunu belirterek yapımının durdurulmasını isteyen Ensar Öğüt'e vatandaşlar "CHP'liler ucube yapmaya alışmıştır" diyerek Öğüt'ten Ardahan'ı düzeltmesi önerisinde bulundu. Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde 40 yıldır oturduklarını belirten mahalle sakinleri, konutların kalenin görünümü bozmadığı gibi daha da güzel görünmesini sağlayacağını söyledi. Mahallesi sakinleri, "Bak evlerimiz uçuyor. Kötü mü olacak temizliğe gireceğiz. Güzel ortamda yaşayacağız. Evler başımıza uçuyordu. Kötü mü oldu. Biraz da binalarda oturalım. O desin, nereyi bozuyor. Kaleiçi'ni yıktı döktüler neye yaradı?" diye konuştu.
             Mahalle sakinleri, "CHP Milletvekilleri alışmış ucube yapmaya. Bu adam yuva yapıyor. Allah bunu çıkarandan razı olsun. Vallahi şehirde yaşamanın bizde farkına varacağız. Şehirde yaşayacağız. Şu anda burası köy görüntüsü, köyde yaşıyoruz. Yani bunlar kendileri ucube yapmaya alışmışlar. Milletin yuva yapmasını da istemiyorlar" dedi. Bir vatandaş ise milletvekilinin Ardahan ile ilgilenmesini isteyerek şunları söyledi: 
          "Onu diyen sayın milletvekili ilk önce gitsin Ardahan'ı düzeltsin. Ondan sonra gelsin buradaki vatandaşın hakkını hukukunu, ondan sonrada gelsin buradaki vatandaşın yaşantısını, ne şartlar altında yaşıyorlar sonra konuşsun. Hiç kimse buranın üzerinde oyun oynayamaz. Halkımız bir bütündür. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bu vatandaşın gücünü bozamaz."
         Öte yandan önceki gün CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, partililerle beraber konutların yapıldığı Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'ne gelerek burada yapılan konutların sit alanında yapıldığını ve konutları 'ucube'ye benzeterek derhal durdurulmasını istemişti.