Karakoyun Yoğun Bir Kalabalıkla Müracaatını Yaptı

Karakoyun Yoğun Bir Kalabalıkla Müracaatını Yaptı

Yaklaşık 32 yıldır imamlık yapan Güven Karakoyun...

            28.Dönem Milletvekiliği için AK Partiden aday adayı olan Karakoyun Ardahan AK Parti il binasında başvurusunu yaptı.

           Karakoyun müracaatı sonra yaptıgı açıklamada; Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraşlı depremde hayatlarını kaybeden vatandaşları ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinden dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, geride kalanlara başsağlığı dilerken, Çanakkale savaşının yıl dönümü olması nedeniylede Çanakkale şehitlerini saygı ve rahmetle andı.

       Bu davaya bir omuz verdiğini belirten Karakoyun:  “Ülke olarak çok önemli bir seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız.  Diplomatik, askeri,ekonomik özellikle diğer güçlü ülkeler arasında hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için elimizden geldiği kadar yatmadan uyumadan çalışmak durumundayız. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, özellikle bu konuda elinden gelen her şeyi yapıyor . Biz de sadece bu güzel davaya bir omuz vermek durumundayız” dedi.
Birlik ve beraberliğin pekiştirme günü olduğunu ifade eden Karakoyun şunları söyledi:

CENNET ÜLKEMİZE SAHİP OLMA GÜNÜDÜR

       Milletimiz seçim dönemlerinde özellikle popülüs söylemlerle kendilerini aldatan yapamayacağı şeyleri vadeden insanları gayet iyi bilir yani sadece seçim dönemlerinde pop davranırlar.  Halkın özellikle ihtiyaç duyduğu şeyleri gündeme getirmek kaydıyla yapamayacağı şeyleri vaat ederler milletimiz de bunların bu durumunu gayet iyi bilir kıymetli kardeşlerim bugün birlik ve beraberliğimizi pekiştirme ve cennet ülkemize sahip olma günüdür Bediüzzaman'ın çok güzel bir sözü var kıymetli kardeşlerim bizim düşmanımız  3 tanedir  bunlar;  cehalet  ,zaruret, tefrika. cehaleti ilim ile yeneceğiz, zaruret durumu fakirliktir,  bu fakirliği zanaatla çalışmayla gidereceğiz. Bir de aramızda fitne ve fesat sokmaya çalışanlar olur ne yaparlar tefrika yaratırla,  sendendir bendendir. Fakat bu tefrikayı da birlik ve beraberlikle inşallah aşacağız bunu da birlik beraberlik silahını kullanacağız.

AMACIMIZ ARDAHAN’IN GÜÇLÜ YÖNLERİNİ DAHA GELİŞTİRMEK, ZAYIF YÖNLERİNİ TESPİT ETMEK

          Huzur ve uyum isteyen toplumumuz, ülkenin tüm sorunlarını gören toplum her kesiminde olan ihtiyaçları tespit eden özellikle insanların yarasına merhem olacak olan siyasal bir anlayışı benimsemek işte inşallah bizim bu yola çıkışımız bunu temin etmektir. Bütün kanaat önderlerimizin Bütün halkımızın ne yapacağız biz, isra resmi alma kaydıyla yola devam edeceğiz .
            Konuşmasında Peygamber efendimizin istişare örneğine değinen Karakoyun: “Koskoca Allah'ın Peygamberi istişare ediyor. Bir gün özellikle Bedir ve Uhud Savaşı'nda biz bunu görüyoruz su kuyusu var arkada Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem su kuyusunun arkasına geçiyor  karargahı bırak kuralım diyor  ashab-ı kiramdan birisi diyor ki Ya Resulallah Allah'tan vahiy mi geldi yani Allah mı buyurdu ki oraya kurun diye hayır iyi ashabım cenab-ı Allah'tan bir vahiy gelmedi ben öyle uygun gördüm Ya Resulallah o zaman vahiy değilse bu doğru değildir Ne yapalım su kuyusunu arkamıza alalım orada ön tarafta cephede özellikle Müslümanlar düşmanı karşılarken ihtiyaç diyorsun kardeşlerimiz de oradan istifade etsinler Peygamber efendimiz ashab-ı kiramın dediğini benimsiyor.
            Aslında Allah resulü bilmiyor muydu bu işi bilmez miydi koskoca kainatın yeğene sahibi ama istişarenin önemine dikkat çekiyordu Resul Ekrem Sallallahu Aleyhi ve işte İnşallah biz bu şekilde istişare etmek kaydıyla yolumuza devam edeceğiz. Toplumun küçülme küçümsenmeyecek büyük bir kesimi geleneği dışlanmayan özellikle bir modellik yerelliği kabul eden bir evrensel manayı red etmeyen bir rasyonel ve köktenci olmayan bir değişimi  arzulamaktadır.  Bizler de inşallah Parti olarak bunu temsilcisi olacağız. Amacımız Ardahan ilimizin güçlü yönlerini daha geliştirmek zayıf yönlerini tespit etmek. Ayrıca bizleri tehdit eden hangi unsur varsa örneğin bir göç gibi onu engellemeye çalışmaktır , kıymetse hazır olun”