www.cildirgoyce.com

KARACA'YA ULUSLARARASI ÖDÜL

KARACA

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi

       İş dünyasında başarılı işler yapan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Korkmaz Karaca, İngiltere Merkezli Finans Kulübü tarafından 'Türkiye’nin umut vadeden Özel Sektör Yöneticisi' ödülüne layık görüldü.

Korkmaz Karaca kimdir?

         Korkmaz Karaca 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Baba tarafından Ardahanlı; anne tarafından Rumeli Mübadili bir aileye mensuptur.

        İlkokulu Maltepe Feyzullah ilkokulunda okudu. Orta ve lise eğitimini Marmara Kolejinde tamamlayan Korkmaz Karaca, öğrenim hayatına Uludağ Üniversitesinde Kamu Yönetimi Öğrenimi alarak devam etti. Lise yıllarından itibaren iş hayatına atılan Korkmaz Karaca bir çok özel sektör kuruluşunda yönetici olarak görev yaptı. Türkiye’nin ve Dünyanın Gübre Sektöründe ki önemli oyuncularından İsviçreli İndagro firmasının Türkiye Temsilciliğini yaptı.

     Mega Varlık A,Ş., Dap Holding, Sbk Holding, Doğan Holding, Yeditepe Faktoring, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş. başta olmak üzere birçok özel sektör şirketine danışmanlık hizmeti verdi.

      Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları yayınlandı. 2007 - 2009 yılları arasında Fox TV’de İş ve Siyaset dünyasını konuk aldığı TV programları yaptı. 2010 - 2017 Yılları arasında Sn. Deniz BAYKAL’ ın Danışmanlığı görevinde bulundu.
    8 Ekim 2018 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile; Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından; Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

        2009 yılından itibaren Merve KARACA ile evli olan Korkmaz KARACA, İpek isminde bir kız evlada sahiptir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.