KARAÇAY BASKILARA NE CEVAP VERECEK

KARAÇAY BASKILARA NE CEVAP VERECEK

Sinan Karaçay'a baskılar her geçen gün artıyor...

        Uzun yıllardır gazetemizde gündeme dair bölgesel ve ulusal alanda yazdığı köşe yazısı ve haberlerle halkın gönlünde taht kurun Sinan Karaçay'a Siyaset girmesi konusunda bir çok alanda baskılar başladı.

       Gazetemizin yanı sıra bir çok ulusal yayın kuruluşunda programlar yaparak halkın yaşadığı sorunların karar vericilere ulaşması anlamından yoğun çalışmalar yürüten Karaçay'ın halkın bu baskısı konusunda nasıl bir karar alacağı ise merak konusu oldu. Sosyal medya hesaplarından Karaçay'ın  paylaşımlarının altına yorumlar yazarak Siyasete girmesinde konusunda baskı oluşturan vatandaşlar Karaçay'ın bu çağrılara kayıtsız kalmaması için gazetemize ulaşmaya başladılar.

    Karaçay'ın sorunları çözüm merkezinde olması için seslerini duyarmak için gazetemize ulaşam vatandaşlar “ Sinan Karaçay'ı uzun zamandır takip ediyoruz. Yerel ve ulusal bazda bir çok sorunu gündeme taşıyarak çözülmesi için gösterdiği çaba taktire şayandır. Bu anlamda çalışmalar yürüten kişilerin siyasette yer almaları sorunların çözümünü de hızlandıracaktır. Bir çok alanda sesimizi duyurmak için Sayın Karaçay'a destek olacağımız konusunda açıklamalar yapıyoruz. Ümit ediyoruz ki kendisine bizim bu haklı serzenişimizi boşa çıkarmayacaktır. Sizlerin aracılığı ile kendisine bir kez daha seslenmek istiyoruz. Bir an önce bu çağrılara cevap vermeli ve destekçilerinizle beraber bu kutlu yolu yürümelisiniz. Elbette bu yola çıkarken bir çok fedakarlık yapılması gerektiğinin farkındayız, yaşanan bu süreçte de Sinan Karaçay'ın fedakarlık yapması artık elzem bir hal almıştır ” dediler

Sinan KARAÇAY Kimdir?

    5 Nisan 1976 tarihinde Ardahan İli Çıldır İlçesi Aşık Şenlik Kasabasında dünyaya geldim. İlk öğrenimimin ilk 3 yılını burada gördükten sonra 1984 yılında halen bugün de ikametgahım olan İstanbul ili Kartal İlçesi Soğanlık semtine taşındık ve ilk öğretimimi burada Eğe Sanayi İl Okulunda orta öğrenimi ise Soğanlık Medine Tayfur ortaokulunu bitirdikten sonra Kartal Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünden mezun oldum.

    Yüksek öğrenimimi ise ; Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane M.Y.O İşletmecilik bölümünü Yüksek Onur Öğrencisi olarak bitirdikten sonra dikey geçiş yaparak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Lisans eğitimimi tamamlayarak yaptım.

     Yaklaşık 25 yıldır özel sektörde bir firmada Satınalma ve İdari İşler Müdürlüğü görevini yapmakta ve bunun yanı sıra 20 yılı aşkındır yerel, ulusal ve uluslararası birçok dergide özellikle Aşık Şenliğin hayatı ve eserleri üzerine makalelerim yayınlanmış ve yayınlanmaya da devam etmektedir.

     15 yılı aşkındır Çıldır Manşet Gazetesi, Mavi Marmara, Hedef Gazetesi ve son olarak da Kocaeli Bakış Gazetesinde yerel ve ulusal bazda sayısı bini aşan köşe yazılarım yayınlanmaktadır.

    Hali hazırda 1,5 yıldır kesintisiz olarak Hedef Tv de her cuma günü akşamı canlı yayınlan Sinan Karaçay ile Perdesiz Pencere programını hazırlayıp programın moderatörlüğünü de yapmaktayım.

     1 yıl önce ise Dedemin Gölgesinde adlı kitabım okurlarımla buluştu ve ikinci kitabım olan MEHMET ‘in ise yazımı devam etmektedir.

      Bugüne kadar sırasıyla Terekeme Karapapak Kültür Derneğinde (bir dönem), Ardahan İl Derneğinde (iki dönem) ve Çıldır Dernekler Federasyonunda Başkan Yardımcılığı (bir dönem) Danışmanlık (bir dönem) ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttüm. Halen Pendik Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde (KAIDER) Yönetim Kurulu Üyesi (4 dönem), İstanbul Azerbaycan Kültür Derneğinde Tarih Komisyonu Üyeliği (iki dönem) görevini sürdürmekteyim. Bu derneklerdeki yönetim kurulu üyeliğimin yanı sıra Aşık Şenlik Kültür Derneği, Çıldır Kültür Derneği ve Bağımsız Gazeteciler Derneğinin de faal üyesiyim.

Evli ve birisi kız ikisi erkek olmak üzere üç çocuk babasıyım.