KARAÇAY " OY DEVŞİRMENİN BAŞKA YOLUNU BULUN"

KARAÇAY

DAĞ davası bilindiği gibi yıllar...

       Cumhuriyet Halk Partisi Çıldır Belediye Başkan Adayı Mehmet Mülazim Karaçay Aday olmasının ardından gündeme gelen bir çok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aday olduğu her dönemde "DAĞ" konusunun gündeme geldiğini beyan eden Karaçay "Oy devşirmenin başka yollunu bulun artık, hayali olaylara saplanıp kalmayın" dedi. Bir çok konu hakkında konuşan Karaçay´ın cevapları Nurettin Yolcu´nun kaleminde toplandı.

AŞIK ŞENLİK KASABASI VE TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ DAĞ DAVASI
     DAĞ davası bilindiği gibi yıllar önce Aşık Şenlik kasabası ve Taş değirmen köyü arasında yaylalarda bulunan mera ve otluk alanların kullanım hakları ile ilgili süre gelen sorunlar ve o yıllarda mahkemece verilmiş kararla ilgili bir davadır.
     Bu önemli dava yıllar önce her iki köy arasında büyük sorunlara neden olmuş hatta iki köy arasında fiziksel şiddete ve kavgalara sebebiyet vermişti. Kamuoyunda DAĞ davası olarak bilinen Yayladaki otluk alanların ve meraların kullanımı ile ilgili 1987 tarihinde mahkemeye intikal eden dava 1993 te Aşık Şenlik kasabasının mahkemece aleyhine sonuçlanmıştı. O yıllarda yerel yönetimde bulunan kişilerin yeterince dava ile ilgilenmedikleri ve davanın bundan dolayı Aşık Şenlik kasabası aleyhine sonuçlandığı da yıllardır köy halkı tarafından dile getirilmektedir. O tarihte Aşık Şenlik belediye başkanı olan M.Mülazım KARAÇAY da davayı yeterince takip etmediği konusunda köylülerce suçlanmıştı.
   Aşık şenlik kasabasının geçtiğimiz yıllarda ÇILDIR ilçesine bağlanmasından sonra Çıldır belediye başkanı seçilen K. Yakup AZİZOĞLU köy halkına bu eski davanın tekrar açılarak aleyhte olan kararın bozulması yönünde çaba harcayacağını belirtmiş ve 2018 yılında Avukat Özcan ALPARSLAN da davayı yeniden açma ve takip etmesi için yetkilendirilmişti.

M.MÜLAZIM KARAÇAY AŞIK ŞENLİK KÜLTÜR DENEĞİNDE TOPLANTI DÜZENLEDİ.
    İstanbul Bağcılar Aşık Şenlik kültür derneğinde bir toplantı düzenleyen M. Mülazım KARAÇAY dağ davası ile ilgili kendisi hakkında ortaya atılan olumsuz iddilaları cavaplandırmak için İstanbul da yaşayan küylüleri adına bir toplantı düzenledi.
    Toplantıya Aşık Şenlik kasabası sakinleri ile eski ve yeni dernek başkanları ve Çıldır belediyesi tarafından dava için görevlendirilen Av. Özcan ALPARSLAN da katıldı.
     Buradaki konuşmasında hakkında çıkarılan olumsuz iddiaları cevaplayan M. Mülazım KARAÇAY o dönemde Aşık Şenlik belediye başkanı olduğunu dava süresince elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ve bu önemli davanın her safhasında davanın takipçisi olduğunu dile getirirken kaybedilen dağ davasının temyiz sürecinde kendisinin görevde olmadığını davanın Yargıtay sürecine götürülmemesinin ve takip edilmemesinin de kendisinden sora göreve gelen yerel yöneticilerin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Yıllar sonra o davanın hakimliğini yapan ÖNDER AYTAÇ ın da FETÖ davalarından Yargıtay yapılanması adına şu an tutuklu bulunduğu ve yargılanmakta olduğunu belirten Karaçay bu özel durumun davanın kaybedilmesinde önemli bir faktör olabileceğini söyledi. Kendisinin bu davanın tekrar açılarak kazanılması adına elinden gelen tüm gayreti sarfedeceğini belirten M.Mülazım KARAÇAY Nedense kendisinin aday olduğu tüm seçim süreçlerinde bu iddiaların devamlı olarak gündeme getirildiği seçimi kaybetmesi içinde kamuoyu ve seçmenler nezdinde siyasi propaganda yapıldığı ve kendisinin siyasi anlamda yıpratılmak istendiği iddiasını tekrarladı. Konuşmasında Şu an Çıldır belediye başkanlığını sürdüren K.Yakup AZİZOĞLU nu da eleştiren M. Mülazım KARAÇAY yerel seçim döneminde dağ davasının gündeme getirilişinin siyasi anlamda oy devşirme ve siyasi propaganda olduğu toplumun bu konudaki beklentilerinden faydalanarak tekrar seçimi kazanarak belediye başkanı olma hevesinin yattığını belirtti. Belediye başkanı Y.AZİZOĞLU nun en büyük kötülüğünün Aşık Şenlik´e olduğunu belirten M.KARAÇAY Kanalizasyon yapımında arıtmanın olmadığı köye ve çevreye ileride telafisi mümkün olmayan zararların verileceği doğayı kirleterek yaz aylarında çevreye kötü kokuların yayıldığını mera sularına karışan kanalizasyon suyundan içen hayvanlara hastalık bulaşacağını bu hayvanların etini tüketen köylü ve çevre sakinlerinin de çeşitli hastalıklara yakalanabileceği endişesini taşıdığını belirtti. Kendi başkanlığı döneminde bu konunun gündeme geldiğini fakat o dönem Aşık Şenlik belediyesinin arıtma tesisi yapabilecek maddi imkanlarının bulunmadığı dolayısı ile kanalizasyon projesinin iptal edildiğini belirtti. Çıldır daki bazı sorunlara da değinen M. Mülazım KARAÇAY belediye hizmetlerinin kişiye ve kendisine oy veren vatandaşlara değil herkese eşit olarak dağıtılması gerektiğini belirtirken sözlerine şöyle devam etti! madem bölgemize otel yapılacaktı o zaman kendisinin 1991 de göl kenarında hizmete açtığı 48 yataklı tesisin neden atıl duruma getirildiğini ve kapatıldığını sordu. Aşık Şenlik te yapılan belediye hizmet binasına da değinen M.KARAÇAY binanın Aşık Şenlik kültür derneğinin girişimleri ile Bağcılar belediyesi tarafından yaptırıldığı fakat başkan Yakup AZİZOĞLU nun binayı kendisinin yaptırdığı iddiasını devamlı gündeme getirdiğini de belirtirken bunun tamamen toplumun sempatisini kazanmak ve maksadının siyasi propaganda yapmak olduğunu belirtti.

AVUKAT ÖZCAN ALPARSLAN DA BU DAVA İLE İLGİLİ BİR KONUŞMA YAPTI
    Çıldır belediyesince DAĞ davası için görevlendirilen Av. Özcan ALPARSLAN da gecede bir konuşma yaparak dava konusunda bazı bilgiler verdi.
   Bu davanın tekrar açılması ve dava sürecinin yürütülmesi için Çıldır Belediye başkanı Yakup AZİZOĞLU tarafından görev verildiğini belirten Av. Özcan ALPARSLAN sözlerine şöyle devam etti.Benim amacım kasabam adına haklı olduğumuzu düşündüğüm bu davayı sürdürmek ve adaletin doğru karar vermesi noktasında elimden geldiği kadarı ile tüm hukuk yollarını tüketmek olacaktır dedi.Ayrıca bu davanın kendisi için de manevi bir anlamı olduğunu doğup büyüdüğüm köyüme olan sevgimin bir göstergesi olması açısından da çok önemlidir diye konuştu.Bu davada önemli olan Aşık Şenlik kasabasının haklılığını ortaya koyabilmek zoru başarabilmektir dedi.Köyüme olan bu vefa borcu her türlü maddiyatın önünde yer alır diyen Av.Özcan ALPARSLAN Bu dava için herhangi bir ücret talep etmediğini belirtirken bu konu için ortaya atılan iddialar asılsızdır dedi.
    1973 tarihinde Aşık Şenlik Kasabası nın meraların kullanımı ile ilgili mahkemece kazanılmış ve Yargıtay tarafından lehimize onanmış bir durum söz konusudur bu durum mahkeme sürecinde lehimize bir sonuç ortaya çıkarabilir dedi.

    Aşık Şenlik derneğinde yapılan toplantı da konuşan eski ve yeni dernek başkanları Hali SAYAK ile Fikret TÜKENMEZ ve bazı köylüler Oktay YILDIZ, Habip TÜKENMEZ, Kirman ÇİFTÇİ, Varol DURAK ve Türkay SÖZBİR de bu davanın önemine değinerek bu konuda ellerinden gelen tüm maddi ve manevi desteğin verileceğini belirttiler.

Haber: Nurettin Yolcu / İstanbul