KAR YAĞDI KARA YOLLARI KAYBOLDU

KAR YAĞDI KARA YOLLARI KAYBOLDU

Yoğun kar yağışı...

       Yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ardından Karayolları ekiplerine ulaşılamıyor...

      Ardahan´ı etkisi altına alan kar yağışının ardından yollarda meydana gelebilecek kazalardan dolayı Ardahan Valisi Ahmet Deniz´in okulları tatil etmesiyle beraber Karayolları ekipleri de tatile girdi.

    Özellikle Aktaş Sınır Kapısı güzergahında Uluslararası yük taşımacılığı yapan tırlar yollarda mahsur kaldı. Mozeret tepesinde araçların kayması sonucu yol trafiğe kapandı. Yolun kapanmasıyla birlikte mahsur kalan araç şoförleri" Saatlerdir mahsur kaldık ve karayolları ekiplerine ulaşamıyoruz. Aşırı buzlanmadan dolayı tırlar kaydı ve yolu kapattılar. Yolcularımızla beraber uzun süredir bekliyoruz. Yetkililere ulaşamıyoruz" dediler.

      Karayollarının bu vurdumduymazlığı halk tarafından tepkiyle karşılanırken, daha ilk kar yağmasıyla yolların kapanması ve karayollarının ortalarda gözükmemesi, ağır kış şartlarında bu karayayolları ekiplerinin ne yapacağı merak konusu.

        Karayollarının daha ilk kar yağmasıyla birlikte, mücadalede yetersiz kalması, yolların saatlerce kapalı kalması, kışa hazırlıksız yakalanması ve yetkililerin ise duruma sessiz kalması yöre insanınında zaten ağır geçen kış şartlarının daha da ağır geçeceğine işaret edilerek bir an önce bu duruma müdahale edilmeasini istediler.