KAİ’ DEN MUHTEŞEM GECE

KAİ’ DEN MUHTEŞEM GECE

KAİ Fedarasyonu`nun 23 Mart 2012 Cuma akşamı Rixos otelde düzenlediği yemek yoğun katımla gerçekleşti.

 

        KAİ Fedarasyonu'nun 23 Mart 2012 Cuma akşamı Rixos otelde düzenlediği yemek yoğun katımla gerçekleşti.
             Geceye T.B.M.M Başkanı Cemil ÇİÇEK, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin AKMAN, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet ARSLAN, Prof. Dr. Yunus KILINÇ, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan ATALAY, CHP Ardahan Milletvekili Ensar ÖĞÜT, Kars Valisi Ahmet KARA, Ardahan Valisi Mustafa TEKMEN, Kars Belediye Başkanı Nevzat BOZKUŞ, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami ÖZCAN, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Abdülkadir AKSU, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali GÜVENSOY, Kars ve Ardahan eski Milletvekilleri  ve çok sayıda bürokrat, Sivil Toplum Örgütü Başkanları,  İşadamları ve hemşerilerimiz katıldı.
            Birlik ve Beraberlik Gecesi, Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın Konuşmasıyla başladı. Erdoğan Yıldırım Konuşmasına Afganistan ve Cudi’de şehit düşen Asker ve Polislerimizi anarak başladı. Sahip çıkmağımız değerlere bizim diyemeyiz diyen Yıldırım 1855 yılında Sultan Abdülmecit tarafından Kars’a verilen Gazilik unvanına sahip çıktıklarına ve Kars’ın tekrar bu ünvanla anılmasına değindi. Erdoğan Yıldırım konuşmasında ayrıca Sivil Toplum örgütlerinin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğu bir dönemde yaşadıklarını ve STK’ların günümüzün olmazsa olmaz yapıları olduğunu vurguladı. Yıldırım Konuşmasına şöyle devam etti.
           “STK’lar önceleri dernek çatısı altında bir araya gelirken sonrasında üst birlikler altında toplanarak federasyon ve konfederasyon kimliğine bürünmüşleridir. KAI Federasyonu da bu evrim sürecinden geçerek bugünlere gelmiştir. KAI Federasyonu olarak, ülkemizin varlığını sürdüren yüzlerce hemşeri derneğinin düşmüş olduğu atıl durumun aksine, birlikteliğimizi canlı tutma gayretindeyiz. Bu gayret aslında içten içe duymuş olduğumuz sıla özleminin giderilmesine yöneliktir.” dedi.  Yıldırım konuşmasında ayrıca demokratik ve katılımcı bir anayasaya ihtiyaç duyduğumuzu, Meclis Başkanımızın uzlaştırıcı rolü ile partilerimizin milletin menfaati etrafında buluşacağına inandığını vurguladı. 
           Erdoğan YILIRIM’ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK yaptığı konuşmada, kendisinin Yozgatlı olduğunu ama KAİ federasyonunun organizasyonlarını, başarılı çalışmalarını takip ettiğini Kars, Ardahan ve Iğdır’lıların Ankara’da etkin ve verimli hizmetlerde bulunduklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.Kars, Ardahan ve Iğdırlılarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekleyen çiçek kendisi fahri bir hemşeri olarak gördüğünü söyledi.