KAHVEHANELERE `VOLEYBOL`LU PROTESTO

KAHVEHANELERE `VOLEYBOL`LU PROTESTO

Çıldır ilçesi`ne 1 km uzaklıkta bulunan Eşmepınar Köyü`nde gençler, bölgede yaygın olarak bulunan kahvehaneleri, kurdukları voleybol sahasında voleybol oynayarak protesto ettiler.

         Çıldır ilçesi'ne 1 km uzaklıkta bulunan Eşmepınar Köyü'nde gençler, bölgede yaygın olarak bulunan kahvehaneleri, kurdukları voleybol sahasında voleybol oynayarak protesto ettiler. Gençlerin kahvehane kültüründen uzaklaşarak spora yönlenmelerine öncülük eden Arif Uzunkaya (35), "Yeni neslin kahve kültüründen uzak durması asıl amacımızdı. Kısaca bu yaptığımız, kahvehaneleri protesto ederek, gençleri spora yöneltmektir" dedi.
            Okulların kapanmasına kısa bir süre kala yaz tatili boyunca vakitlerini kahvehaneler de kötü şartlarda geçirmek istemediklerini anlatan gençler, küreklerle voleybol sahasını çizip, demir direk ve file kurarak sahayı oynanabilir hale getirdiler. Gençlere öncülük ederek voleybola yönlendiren ve gençlere voleybol oynamayı öğreten Arif Uzunkaya, "İşsizlik yüzünden gençlerimiz kahvehane köşelerinde çürümektedir. Gençlerimizi kahvehane köşelerinde çürümeye terk etmemek için arkadaşlarla birlikte kendi başımıza ilkel koşullarda bir saha düzenledik. Küreklerle sahanın çizgilerini çizdik, file ve direklerini kurduk. Böylelikle neredeyse hepsi lise öğrencisi olan gençlerimiz, boş vakitlerini köyde voleybol oynayarak geçiriyor. Kahvelerde oturup sigara içmek yerine, internet kafeler de para harcamak yerine böyle bir faaliyete başladık. Yeni neslin kahve kültüründen uzak durması asıl amacımızdı. Kısaca bu yaptığımız, kahveleri protesto ederek spor yapmaktır" Diye konuştu.
                Kurdukları voleybol sahasında vakit geçirerek kahvehane ve internet kafeleri protesto ettiklerini söyleyen gençler ise; "Okuldan kalan vakitlerimizde kahvehaneler de ve internet kafeler de boş vakit geçireceğimize, kendi köyümüz de voleybol oynuyoruz. Bu sebeple kahvehaneleri de gitmeyerek protesto etmiş oluyoruz. Orada çürüyeceğimize, spor yaparak hem vücudumuzu geliştiriyoruz, hem de eğlenmiş oluyoruz" dediler.