www.cildirgoyce.com

KADIN ADAYLARIN AYAK SESLERİ

KADIN ADAYLARIN AYAK SESLERİ

Kadın: Annedir, kardeştir, eştir...

   Kadın: Annedir, kardeştir, eştir, evlattır yani kadın bir dünyadır.

   Onların evde-annelikte-mutfakta-tarlada- toprakta- atölyede üretmeye hazır hünerli kadın elleri, örtünmüş kalplere umut ekiyor. 
  Bölgede kadınlara yüreğini siyaha boyayanlara inat, Gökkuşağı renkleriyle gökyüzünde, mavilikler arasında umutlar ekmeğe hazırlar. 
Hayatın ta kendisi kadınlar, 
Buradalar işte yine buradalar el ele yürek yüreğe...
Ana şefkatiyle, siyahları yok edecekler, masmavi umut ekecekler. 
Gücünü sevgiden, gücünü kardeşlikten alan umut dolu, çiçek kokan kadınlar bunlar.

İnadına barış, inadına sevgi, inadına kardeş, inadına eşitlik.

   Yarının Kadın Yıldızları, kanaat önderi olarak, Türkiye´nin ilk ?genç kadın muhtarı? bütün kadınlara örnek oldu.
    Ardahan´ın Çıldır İlçesi mahalle Muhtarı Esra Kuzey Türkiye´de en genç kadın Muhtarı. Fark Yaratanların hikâyelerini Türkiye ile paylaşıyor, farkındalık yaratıyor? Hem kadınları, hem izleyenleri teşvik ederek onlara ilham veriyor.
?Ne yapabileceğim ya da ne olabileceğimle ilgili kafamda hiçbir sınır yok? diyor. 
     Zihinlerdeki sınırlamalardan ve kötücül önyargılardan sıyrılıp özgüvenle ayakta kalmak, tüm kadınlar için müthiş bir ilham kaynağı olmuş. 
     Bu yüzden bölgede erkek egemen sektörlerde adını zirveye yazdırmak, ?kadın işi değil?lere esaslı cevaplar vermek, coğrafyalar üstü bir başarının tanımını yapmak ve daha iyi bir dünya için sesini olabildiğince yükseltmek gerektiğine inanarak, aynı ilçede yine bir kadın muhtar adayı Hilal Demirkaya´ya destek veriyor, tecrübe paylaşımda bulunuyor. 
    Hilal Demirkaya yıllarca Çıldır ilçesi Aşık Şenlik mahallesinde basın mensubu olarak görev almış, bölgenin bütün sorunlarını-sıkıntılarını bildiğini vurgulayarak, sorunların çözüm yollarını bilerek kolları sıvamış, ilçesinin mahallesinden muhtar adayı olmuş. "Kadın çiçektir, kadının eli değdiği yerde çiçekler açar", diyor.

/resimler/2019-2/16/0016238862245.jpg

/resimler/2019-2/16/0017191672525.jpg

Haber / Foto : Suat İncedere