JANDARMA, RANTA İZİN VERMEDİ

JANDARMA, RANTA İZİN VERMEDİ

JANDARMA

        Çıldır İlçe Jandarma ekibi, Karakale köyünde yaşayan bir vatandaşın Iğdır´dan koyun aldığını iddia ettiği koyunları köye getirmesine izin vermedi.

      Kars ile Ardahan il sınırında yol denetimi yapan Çıldır ilçe jandarma ekipleri üç tır dolusu koyunun geçişine izin verilmedi.

          Iğdır´dan getirilen koyunlar, Ardahan Valiliği tarafından alınan mera ve yayla yasağı ile bölgedeki hayvan karantinası sebebi ile Kars´a geri gönderildi.

          Toplam bin 200 küçükbaş hayvanın yüklü olduğu belirtilen araçlardaki koyunlar Arpaçay Kütük Ev´e yakın bölgede araçlardan indirildi. Kontrol altına alınan koyunlar Çıldır ve Doğruyol köyü jandarma ekiplerince boş arazide bekletilen hayvanlar yeniden kamyonlara yüklenerek geriye gönderildi.

         Konu ile ilgili Ardahan Valiliği tarafından il genelinde "karantina" uygulaması olduğu ve Iğdır´dan getirilen sürünün bu yasak kapsamında il sınırına alınmadığı belirtildi.

        Ardahan Valiliği ve İl Mera Komisyonun almış olduğu göçer küçük baş hayvanlara meraların yasaklanma kararına rağmen her yolu deneyen belli bir kesim vatandaş Jandarma ekiplerinin 24 saat mesaisine takılarak il içine bırakılmıyor.

        Her türlü legal ve illegal yolu deneyen hayvan tacirlerine fırsat vermeyen  Kolluk kuvvetleri halk tarafından da olumlu tepki alıyor.

        Konuyla ilgili açıklama yapan işletme sahibi,´´ bu hayvanlar 4 yıldır işletmemize ait, yaz aylarında buraya getiriyoruz kış aylarında da Iğdıra gönderiyoruz. Tüm evraklarımız tamam olmasına rağmen hayvanlarımız ilçeye alınmadı. Sebep olarak Ardahan ilinin Karantina altına alınmış olması beyan edildi. Şuan hayvanlarımızı il dışına çıkardık Sarıkamışa götürdük. Oradanda 5 gün izin aldık. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sonuçta hayvanlar bizim ve 4 yıldır işletmemizde. Yeni aldığımız hayvanda değiller.´´dedi.