İSTANBUL´DA ARDAHAN RÜZGÂRI ESTİ

İSTANBUL´DA ARDAHAN RÜZGÂRI ESTİ

Ardahan...

     Ardahan Dernekler Federasyonun öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonu 23-24-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Maltepe etkinlik alanında 1.Ardahan Tanıtım günleri büyük bir kalabalık ve coşku ile icra edildi.

    İlk kez Ardahan ilinin bu çapta büyük bir buluşma etkinliği olmasına rağmen çok ciddi bir katılım ile gerçekleşen etkinlik uzun süre hafızalarda yer alacak görüntülere sahne oldu. Ardahanlı firmaların olduğu firma çadırı, Belediyelerin olduğu çadır, iki adet yöresel ürünlerin satışının olduğu çadır, STK´ların stantları ile Şair ve Yazarlara ait stantların açıldığı etkinlikte gün boyu yapılan konser ve eğlenceler ile İstanbul da Ardahan havası esti. Etkinliğe Ardahan Valimiz, Belediye Başkanımız, Çıldır ve Posof Belediye Başkanımız Ardahan´ımızın iki vekili, geçmiş dönem vekili ile birçok siyasinin katıldığı etkinlik ilk olmasına ve bazı aksaklıkların olmasına rağmen başarılı ve etkili bir tanıtıma vesile olmuştur. Konusu açılmışken Sayın Valimiz ile bu iki gün içerisinde bir arada olma şansı yakalamış bir gazeteci olarak Ardahan ilinin Sosyoekonomik ve Psikolojik sorunlarını bu kadar sağlıklı bir şekilde tespit eden ve çözüm önerileri üzerine çalışan bir valiyi ilimizde görmek beni ziyadesi ile mutlu etmiştir bunu da belirtmeden geçmek istemedim.

      Bu etkinliğe emeği geçen başta Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaz olmak üzere tüm yönetim kurulunu, katılan siyasiler, bürokratlar, İşadamlarını, STK temsilcilerini ve Ardahanlıları yürekten kutluyorum. 

     Yıllardır memleketimizi tanıtmak adına yapılan birçok etkinliğin daha geniş ve daha kapsamlısı olan bu etkinliğe yetkililer üç günde 1,5 milyon insanın iştirak ettiği bilgisini verdiler ki bu sayı bu alanda yapılan en fazla katılımın olduğu etkinlik olmuştur.

     Söz konusu Ardahan olunca yaşanan geçmiş sorunları unutup, hamaset duygularından arınıp, halis niyetler ile orada olan herkes bu başarıda hak sahibidir ve takdir edilmeyi hak etmiştir.  Ortada ciddi bir organizasyon ve emek vardır bu vesile ile emeği geçenlere hakkını teslim etmek gereklidir ve bu organizasyonun yapılmasında en tepeden en aşağıya kadar olan herkese şahsım ve memleketim adına şükranlarımı sunuyorum.

   Evet, bu organizasyon bir başarı ile sonuçlanmıştır ancak bir sonrakinin daha da başarılı olması için hiçbir sorun yokmuş gibi davranmakta pek doğru bir davranış olmayacaktır.

    Alanda kurulan yöresel ürünler çadırlarına büyük bir ilgi vardı ancak birçok ürünün yöremiz ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Örneğin, Sucuk gibi,  pirinç ve bulgur gibi.

   Alanda yer alan yeme içme bölümlerinde yer alan ürünlerin fiyatları normal piyasa fiyatlarından çok fazla olduğundan yakınanları gördüm ve bunun yanı sıra birkaç üründe birbirinden çok farklı fiyatları gören bazı misafirler de hangisi doğru olan diye soruyorlardı.  Bu nedenle bir sonraki etkinlikte alanda bulunan satış yerlerindeki ürünleri ve fiyatları organizasyon komitesinin içerisinden bir heyetin kontrol etmesi uygun olacaktır kanaatindeyim.

   Yine sahneden yapılan selamlama ve misafirlerin konuşmaları ile ilgili olarak özellikle Çıldır ve Posof Belediye Başkanlarının anons edilmemesi ve en azından bir selamlama konuşma hakkı verilmemesi ufakta olsa başkanlarda kırgınlıklara neden de olsa olayın ciddi bir protokol sıkıntısı olmadan atlatılması çok büyük bir başarı olmuştur.

    Bu etkinliğe katılmayan diğer Belediye başkanı ve STK´ların da bir sonraki etkinlikte olması için gerekli görüşmelerin yapılmaya şimdiden başlanması varsa bazı kırgınlıklar ortadan kaldırılması en doğru davranış olacaktır.

   Gelelim bu günlerin mimarı olan Ardahan Dernekler Başkanı Fakir Yılmaz Başkanıma bir iki samimi önerime;

   Sayın Başkan seversin ya da sevmezsin o alana Ardahan var diye gelen herkese merhaba demen gerekirdi sen ev sahibi senin değiminle düğün sahibisin ama senin arkanı dönerek gitmen hiç yakışık almadı. Sırf sen arkanı döndün diye küsecek halimiz de yok. İki gün boyunca orada bulundum çünkü yine senin değiminle ?Ardahan Kimsenin Babasının Malı Değil´. Diyenlerden birisi de benim aynı senin gibi.

      Yine Sayın Başkan biliyorum bu tür organizasyonları yapmak çok kolay değil ve gerginlikler elbette oluyor ama azıcık yüzünde tebessüm olsa hiç fena olmazdı. Bu kadar gergin her an kavga edecekmiş gibi ortada dolaşan bir düğün sahibi olmaz.

     Tüm bunlara rağmen yapılan etkinlik Ardahan STK´ları tarihinde bir ilk ve çok ciddi bir başarı olarak yazılmış ve bir sonraki etkinlik için ise geçilmesi gereken bir hedef olarak konulmuştur.

     Bu nedenle yeniden bu etkinliğe emeği geçen başta Sayın Federasyon Başkanı Fakir Yılmaz ve Ekibi olmak üzere ARDAHAN SEVDASI ile o alanı dolduran herkesi yürekten kutluyorum.