İSTANBUL BU HAFTA SONU ARDAHAN OLACAK

İSTANBUL BU HAFTA SONU ARDAHAN OLACAK

24-26 Kasım 2017...

    24-26 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Maltepe´de Sahildeki gösteri ve miting alanında Ardahan Dernekler Federasyonun düzenleyeceği 1. Ardahan Günlerine sayılı günler kaldı. 

     İl olduğu tarihten beri bu tür organizasyonlarda hep Kars ve Iğdır ile birlikte boy gösteren Ardahan bu sefer tek başına bir etkinlik yapabilmenin heyecanını yaşamakta.  Bu vesile ile Kars ve Iğdır ile bir ayrışmadan ziyade bir il olarak kendi dinamikleri ile hareket edebilme ve organize olabilmeyi başarma adına yapılan bu etkinlik önem arz etmektedir.  Ardahan Dernekler Federasyonun öncülüğünde yapılan bu etkinlik ilk olması sebebi ile Serhat ili Ardahan´ımızın tanıtımı adına büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Birçok etnik kökene ve kültürel kimliklere sahip insanların huzur ve birliktelik içerisinde yaşadığı bu sınır bekçisi ilimiz aslında ülkemizde yaşamaya dair örnek teşkil etmelidir. Tarım ve Hayvancılığa dayalı ekonomisinin gelişeme muhtaç olduğu herkesçe malum olan Ardahan, doyumsuz doğa güzelliği, tadına doyulmaz sağlıklı ve organik ürünleri ile her geçen gün biraz daha tanınmaktadır. Nüfusunun büyük bir kısmını göç veren ilimiz Ardahan Üniversitesinin faaliyete geçmesi ile ciddi bir gelişim içerisine girmiştir. Ülke dışına açılan iki sınır kapısı bulunan güzel ilimiz, Bir iç deniz olan üzeri iki metre buz tutan Çıldır gölümüz ve  son dönemlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının artan sayısı ile de ciddi bir birlikte hareket etme kapasitesine sahip olmaktadır.

   Ardahan´ımızın yetiştirdiği önemli tarihsel kişilikler ülke çapında tanınmayı beklerken, hali hazırda devlet yönetiminde etkili kademede görev alan birçok insanı ile memleketimize güzel hizmetler yapmaya devam etmektedir.

    Bugün büyükşehirlerde ciddi bir nüfusu bulunan Ardahan´ımız olabildiğince çok insanımızı bir araya getirip tanıştırma, diğer illerdeki insanların tanımasın vesile olma, tarihsel ve edebi alanda yetiştirdiği şahsiyetleri sınırları dışına çıkartmak ve eşi benzeri olmayan doğal memleket ürünlerini tüm ülkemiz insanının beğenisine sunmak için çok ciddi bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsat mutlaka değerlendirilip bu tanıtım günlerinde Ardahanlıyım diyen herkesin bulunması gerekmektedir.

    Bu büyük etkinliği tertip edenlerinde önyargısız ve koşulsuz olarak herkesi bu alana davet etmesi ve davet edilenlerin gelmesi için de gerekli ruh halini ortaya koyacak yaklaşımlar içinde bulunması gerekmektedir. Elbette her Ardahanlının burada olmasını gönül ister ancak mutlaka ki türlü nedenler ile burada olamayacak olanları da daha bu işin başında anlayış ile karşılamak esasa olmalıdır. Daha etkinlik başlamamışken ?Şu Sabote Ediyor, Bunlardan Hesap Soracağım, Bunlar Çakma Şunlar Esas Ardahanlılar´ gibi söylemler doğru olmadığı gibi bu güzel etkinliğe yakışan tarzda açıklamalar da değildir.  Ne kadar güzel ?Ardahan´ın Düğünü Var Buyurun ?diye slogan buluyor arkasından gelmeyenler şöyle, böyle diyorsunuz bu olmaz siz hiç düğününüze davet edip de gelmeyenler için bu türden sözler sarf edildiğini gördünüz mü? Bu güzel bir davettir ve davete icabet etmek sünnettir. Katılan veya katılmaktan imtina edenler ile ilgili elbette Ardahan kamuoyunda bir kanaat oluşacak ve kamuoyu bu konuda gereğini yapacaktır.

     Bu nedenledir ki bu güzel etkinliğe tüm Ardahan STK´ları, Siyasileri, Bürokratları, İşadamları, Sanatçıları,  İşçileri, Memurları velhasıl kelam bütün Ardahanlılar eksiksiz katılmalı, konun şahsi boyutlara indirgenmeden ilimizin geleceği adına önemli olduğunu bilerek bu yönde hareket edilmesi çok önemlidir.

    Bu vesile ile şimdiden bu etkinlik için emek harcayan, katkı veren herkesi yürekten tebrik ederken, tüm Ardahanlı hemşerilerimizi bu güzel buluşmaya davet ediyor, bu etkinliğin Ardahan´ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.