İPTAL EDİLEN SEÇİM 29 NİSAN´DA

İPTAL EDİLEN SEÇİM 29 NİSAN´DA

17 Mart 2018 Cumartesi günü yapılan...

   17 Mart 2018 Cumartesi günü yapılan ve kura ile belirlenen Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri 99 oy alan AŞOB Başkan Adayı Asim Özer´in yaptığı itiraz üzerine YSK tarafından iptal edilmişti.
   Alınan bilgilere göre, İptalin ardından AŞOB´un seçimi 29 Nisan 2018 Pazar günü yapılacağı açıklandı.
   Seçimlerde 4 adaydan 3´nün tekrar aday olacağı öğrenilirken, seçimlerde 40 oy alan Tayfun Âşık´ın 99 oy alan Başkan adaylarından Asim Özer´in yanında yer alacağı öğrenildi. İptal edilen seçimlerde Yılmaz Özer 99 oy, Ufuk Gedikoğlu ise 92 oy almıştı.
   Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, 1 Mayıs´ta yapacağı seçimde zamanında yapılan ve daha sonra YSK tarafından iptal edilen AŞOB Yönetiminin Odalar Birliği seçiminde oy kullanmayacak. Konu hakkında ASEOB Yönetiminin böyle bir ortak karar aldığı öğrenilirken, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimi belirlenen tarihte yapılacağı, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri de zamanında yapıldı ancak iptal edilmesi nedeniyle ASOBB seçimini etkilemeyecek.
    Yeni seçilecek AŞOB Yönetimi Birlik seçiminde oy kullanamayacak. AESOB seçiminde Ardahan ve Göle Esnaf Sanatkârlar Odası ile mevcut birlik seçimi oy kullanacak.

AŞOB´A 3 KİŞİLİK KAYYUM ATANDI

     Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayyum atanmasına ilişkin 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununun 49´uncu maddesinin 13´cü bendinde seçimlerin tamamının iptali halinde seçimleri yenileninceye kadar geçen sürede Yönetim Kurulu Görevini yapmak üzere Odalarda Birlik, Birlik ve Federasyonda Konfederasyon, Konfederasyonda ise Bakanlık tarafından Genel Kurul üyeleri arasında üç kişilik bir kurul atanır denmektedir.
    Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi: ?Birliğimiz Yönetim Kurulu İlgili maddeye göre Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına 29.04.2018 tarihine kadar Yönetim Kurulu Görevini yapmak üzere Yüksel Özcan, İlhan Şit ve Sait Aydın´ın atanmasına yönetim kurulunun 04.04.2018 tarih ve 9 sayılı kararı ile karar verilmiş olup tarafınızdan gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak Birliğimize ivedi olarak bilgi verilmesini bilgilerinize arz ederiz.?