İNGİLTERE VE YENİ DÖNEME İLİŞKİN İPUÇLARI

İNGİLTERE VE YENİ DÖNEME İLİŞKİN İPUÇLARI

İngiltere bir bir düşmanlarından...

    Yeni dönemde İngiltere düşmanlarından bir bir kurtulma stratejisi izleyecek. Bu minvalde İngilizler´in aldıkları Avrupa Birliği´nden ayrılma kararı boş bir karar değil.

   Bunu yabana atmayın. ABD cephesinde durum nasıl? ABD bugüne kadar yaptıklarının cezasını çekiyor ve daha da çekecek. ABD´de FBI iç istihbarattan sorumludur. CIA ise ABD´nin yeryüzündeki uluslararası kaos ekibidir. Gelinen noktada FBI ile CIA çatışma halinde. Zira FBI içeride olacak olanları biliyor ona göre davranıyor. Bu açıdan bakıldığında ?FBI Trump´u yakın markaja aldı? dersek yerinde bir söz olur. FBI, CIA´nın Ulusal güvenliği tehlikeye atan adımlarını artık tasvip etmiyor ve açıktan muhalefet ediyor. Milli değerlere bağlı bir FBI küresel güçlerin kontrolü altındaki CIA ile ABD´yi kimin kontrol edeceği konusunda anlaşamıyorlar. Kavganın ana hattı bu aslında. Bununla birlikte ABD´nin de başı paralel yapılanmalarla hayli dertte. Özellikle Ortadoğu siyaseti ile Obama, ABD´nin imajına ciddi zarar verdi.

   ABD bu zaviyeden bakıldığında bir yandan İngilizlerden kurtulmanın ve diğer yandan geçmişini affettirmenin peşinde. Trump´a gelince? O küresel paralellere direnecek gibi görünüyor. Kararlarını alacak ama halen kritik ediyor. Uygulamalarını hep birlikte göreceğiz. İngilizlerin yakın dönemdeki en önemli hedefi ise ABD´ye darbe yapmanın peşinde. Bu darbe ekonomi ile olacak. Para siyaseti ile olacak ve halkı iktisadi anlamda daraltmakla olacak. Bunu bir tarafa yazın. ABD´nin diğer baş belası da karşılıksız bastırdığı dolarlar. Bunların acısının yakın zamana kadar çıkacağı söyleniyor, hep birlikte göreceğiz. İngilizler bunu biliyor ve farklı stratejiler geliştiriyorlar. Karşılığı olmayan doların yerine ikame ettirecekleri ve karşılığı olan yeni bir para birimi bulmaya çalışıyorlar.

   Piyasaya karşılığı altın olan bir para birimi sürerlerse bu ABD için çöküş olur. Bu konuda Çin ile yakın temastalar. Trump´un böylesi durumda dayanacak en önemli müttefiki Türkiyedir. Bunu ilerleyen zaman daha da açığa çıkaracak. ABD olası bir darbeden bizden destek almadan kurtulamaz. Zira bu konudaki tecrübelerimiz bize yeter. Eski ve köklü bir devletiz, geleneklerimiz ve hafızamız var. Eski bir devlet olan İngiltere ile mücadele edecek tek güç, geçmişi çok eskilere dayanan Türkiye. ABD´nin darbelerle boğuşmaya tevellütü yetmez. İngiltere aynı zamanda Almanya´nın arkasında duruyor. Bunu kendisi açısından önemli bir mesnet olarak yapıyor. İlerleyen dönemde İngiltere, Almanya´dan aldığı destekle ABD´yi bitirmek isteyecek. Zira bundan sonra İngiltere ve Almanya´nın ortak düşmanları ABD? Önemlisi ABD bunu çok iyi biliyor. ABD´nin zayıflatılması Almanya için çok önemli hatta bu tarihi bir fırsat. Almanların 100 yıllık hedefleri bunun üzerine kurulu. Tek amaçları ABD´den kurtulmak. Bunu da İngiltere ile başarabilirler. Başa dönecek olursak; İngiltere bir bir düşmanlarından kurtulmanın derdinde. İşe ABD´yi karıştırmak ile başlayabilir. İngiltere´nin Dünya hakimiyetlerinin devamı buna bağlı.

    Bunun yanında Türkiye´yi bölmek, Rusya´yı karıştırmak ve ABD´de finansal kriz; İngilizlerin masalarındaki dosyaların belli başlıları. ABD en kolay finansal krizle bitirilebilir. Bunu en iyi İngiltere biliyor. Askeri anlamda karşı karşıya gelmeyi göze alamıyor. Hem müttefikleri açısından hem kendi askeri kapasitesi açısından buna yeltenemiyor. ABD´yi devirmek İngiltere açısından askerle olmaz. Finansal kriz sadece Türkiye´nin baş belası değil, bunu bilin. Büyük başın belası da büyük oluyor.