İNEKLER GÜRCÜLER İÇİN DOĞDU

İNEKLER GÜRCÜLER İÇİN DOĞDU

Buzağı destek ödemeleri...

         22 Şubat günü başlayıp 8 Mart günü tamamlanacak olan Buzağı destek ödemelerinin büyük bir kısmı Aktaş sınır kapısından uçup gidiyor.

        9000 buzağıya karşılık yaklaşık olarak 4 milyon (4 trilyon ) tl destek alan çıldırlı çiftçi  soluğu Gürcistan´da alıyor. Ekomomik sorunların yaşandığı şu günlerde pisayaların canlanması beklenirken çiftçiler aldıkları destekleri Gürcistan´a akıtıyor.

       22 Şubat Cuma günü gerçekleşen ilk ödemenin ardından 1500 vatandaş Gürcistan tarafına geçiş yaptı. Dolar kurunun yükselmesiyle doğru orantılı olarak değer kazanan Gürcü lari´sinin, Türk lirasının iki katı olmasıyla birlikte geçişlerde önemli ölçüde düşüş yaşanmıştı.

        Buzağı desteklerinin ödenmesiyle birlikte geçişlerde yüzde 300 oranında artış oldu. Bu artış İlçe ekonomisinide önemli ölçüde zarara uğrattı. Bu durum karşısında rahatsızlığını dile getiren ilçe esnafı " Global marketler ve ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle siftahsız kapattığımız günler oluyor. Ödenen desteklerin ilçemizdeki nakit akışını arttıracağını, piyasaya canlılık kazandıracağını düşünürken paraların Gürcistan daki kumarhanelere ve eğlence merkezlerine uçtuğunu görüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda inekler gürcüler için doğuyor" dediler.