İMARA AÇILACAK MI?

İMARA AÇILACAK MI?

Gelişme ve büyüme süreci her geçen gün artan Çıldır’da, iş adamlarının ilçeyi tercih etmeleri için önemli potansiyel kaynağı olan Çıldır Gölü ne zaman imara açılacak.

       Gelişme ve büyüme süreci her geçen gün artan Çıldır’da, iş adamlarının ilçeyi tercih etmeleri için önemli potansiyel kaynağı olan Çıldır Gölü ne zaman imara açılacak.
         Çıldır Meslek Yüksekokulu, Aktaş Sınır Kapısı, BTK Demiryolu, Kayabeyi ve Kotanlı barajlarının ilçeye kattığı değerle birlikte yaz ve kış turizmi için gözde bir merkez olabilecek Çıldır Gölü ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemesi iş adamlarının tepkisine yol açıyor. Kamu yatırımlarının yanı sıra ilçede hareketliliğin artması için iş adamlarının yapacağı yatırımlarla bölgeye daha fazla destek sağlamış olacak. Özellikle turizm amaçlı bölgeye yatırım yapmayı düşünen iş adamları Çıldır Gölünün imara açılmaması konusundan dert yanıyor. Konuyla ilgilki olarak gazetemize fikir beyan eden iş adamlarımız “Çıldır Gölü tarihi, doğal güzelliği ve oluşumu açısından Doğu Anadolu bölgesinin en büyük tatlısu gölü olmasının yanı sıra yaz ve kış turizmi için olanak sağlayacak potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin kullanılması için yatırımcının önünde büyük engeller olmaktadır. Göl kıyısındaki arazilerdeki fiyat yüksekliği ve imara açık olmaması önümüzü tıkayan en büyük engellerdir. Arsa fiyatlarını aşabilsek bile, Göl kıyısında imar çalışması büyük maliyetler oluşturmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları bu konuyla ilgili çalışma yürütüp göl kenarını imara açar bu külfeti üzerimizden kaldırırlarsa bizlerde gerekli, tesisleşme çalışmalarını yürüterek yatırımlarımızı ilimizden yana kullanırız” dediler.
İMAR SADECE ÇILDIR’DA YOK!
           İmar konusunda dertli olan yatırımcılar ülkemizdeki diğer gölleri örnek göstererek imarlaşmanın sadece Çıldır Gölünde olmadığını beyan ettiler. Ülkemizde turizm amaçlı kullanılan Van Gölünde 25 bin hektarlık alan imara açılırken tesisleşme oranı %63.7 iken, Eğridir Gölünde ise tesisleşme oranı % 30.3 tür. Bu durumlar göz önünde bulununca Çıldır Gölünün ne kadar geride kaldığı aşikardır. Çıldır Gölünün ilçeye tam anlamıyla hizmet vermesi için imar çalışmalarının bir an önce yapılması gerekmektedir.