İMAMDAN, “GÖREVİNDE HAYIRLI OLMAK” KONULU SUNUM

İMAMDAN, “GÖREVİNDE HAYIRLI OLMAK” KONULU SUNUM

Eylül Ayı mutad toplantısında Saymalı Köyü İmam-Hatibi Hacı Ali YÜCE

      Eylül Ayı mutad toplantısında Saymalı Köyü İmam-Hatibi Hacı Ali YÜCE “Görevinde Hayırlı Olmak” konulu bir sunum yaptı. 
       Yüce, yaptığı sunumda “Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allâh’a iman edersiniz” (Ali İmran:110) âyet-i kerimesinde İslâm Toplumunun üstünlüğünün ve fonksiyonunun ortaya konduğunu ifade ederek “Bizim için çok büyük bir şeref böyle mümtaz bir görevde var olmak.. Yeryüzünde böyle bir maksatla yaratılmış ümmetin ferdi olmak, çok büyük bir mazhariyet, Rabbimizin nimeti, ihsanı, ikramı.. Bize nasip olan bu kutlu meslek hassaten çok daha özel bir ikram.. Bize bu kutlu görevi nasip ettiği için Allâh’a hamdü senalar olsun. Rabbimiz, bizi bu ümmete hizmet eden kimselerden eylesin” dedi.
       İmam-hatiplerin insanlara yol gösteren bir önder ve din konusunda halkımızı aydınlatan bir eğitimci olduğunu söyleyen Yüce, “Bir insan yaşamak için havaya muhtaç, suya, gıdaya muhtaç. İnsan havasızlıktan ölse, ‘İşte ömrü o kadarmış’ denir. Susuz, aç ölse ‘Allâh rahmet eylesin’ denilir, ama ya imansız ölse! Ne dersiniz? Hele üzerimize düşen görevi yapmadıysak ne deriz?” sorusunu yönelterek din görevlisi olmanın ağır mesuliyetini hatırlattı.
        “Halkımızı bilinçlendirmek için elimizden geldiğince çalışmalıyız. Önder ve eğitimci din görevlileri olarak halkımızı severek onların kalplerine ve akıllarına hitap etmek suretiyle dinimizin güzelliklerini anlatmak, bu yolla da Allâh’ın rızasını kazanmak uğrunda çabalamak en başta gelen görevlerimizden biri olmalıdır. Metodumuz hiçbir muhatabı dışlamadan, dışarıda bırakmadan, riyadan, gösterişten uzak, gönüllü, azimli, yılmadan, bıkmadan çalışmak olmalıdır” diyen Yüce, konuşmasını “Bu çalışmalarımızın ve toplantılarımızın Allâh’ın rızasını kazanmamıza vesile olması niyazımızdır. Peygamber Efendimizin tertemiz sünnetine hizmet etmekle şefaatine ulaşmak en büyük temennimizdir. Kardeşlerimiz arasında sevginin oluşturulması, geliştirilmesi, yakınlığın, muhabbetin, samimiyetin artması en samimi arzumuzdur. Allâh (c.c) bizi hayırlı fikirlere, hayırlı kararlara, sevablı, ecirli, rızasına uygun faaliyetlere muvaffak kılsın” dua ve temennileriyle bitirdi.