İLK TREN YOLA ÇIKIYOR

İLK TREN YOLA ÇIKIYOR

İlk resmi seferini...

     İlk resmi seferini başlatacak olan Demir İpek Yolu olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu´nda yıllık 50 milyon ton yük taşınması planlanıyor.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili´nin katılımıyla Bakü´den bugün ilk resmi tren seferi başlatılacak. 

     İlk resmi seferini başlatacak olan Demir İpek Yolu olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu´nda yıllık 50 milyon tona yük taşınması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tören nedeniyle 30-31 Ekim´de Azerbaycan´da olacak. Erdoğan tören sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev´le birlikte Türkiye-Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkileri de masaya yatıracak.

     Kars´tan da; Kars Valisi Rahmi Doğan, Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 24. Dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın Danışmanları A. Fettah Çetinkaya ile Mehmet Özbey, Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Harmankaya, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı ve Kars Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ercüment Daşdelen ile Denge Gazetesi Muhabiri Tacettin Durmuş, çok sayıda Karslı bürokratlar ile siyasiler ve işadamlarından oluşan heyet bu tarihi açılışa şahitlik edecek.

     Erdoğan´ın açılışını yapacağı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi´nin 79 kilometresi Türkiye´den, 246 kilometresi Gürcistan´dan, 504 kilometresi ise Azerbaycan´dan geçiyor.