İLK KEZ KAYAK YAPTILAR

İLK KEZ KAYAK YAPTILAR

Ardahan´da yer alan...

   Ardahan´da yer alan, Türkiye´nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olmaya aday Yalnızçam Kayak Merkezi, hayatında hiç kayak yapamayan, teleferik sistemini görmeyen öğrencilere büyük heyecan yaşattı.
   Ardahan´da yaşamalarına rağmen daha önce hiç kayak merkezi görmeyen gazi ve şehit çocukları, yarıyıl tatili nedeniyle Çıldır Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu etkinlikle Yalnızçam Kayak Merkezinde bir araya geldiler.
   Çoçuklar, yarıyıl tatili münasebetiyle kar yağışı altında teleferiğe binip Yalnızçam Dağı´nın zirvesine çıktılar. Sarıçam ormanları arasındaki kayak merkezinin eşsiz manzarası eşliğinde keyifli dakikalar geçiren öğrenciler, daha sonra kayak antrenörü eşliğinde kayak yaptı.
Kaymakamdan çocuklara karne hediyesi
   Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, düzenlemiş oldukları etkinlik hakkında yapmış olduğu açıklamada, Yalnızçam Kayak Merkezinde ağırlamış oldukları öğrencilerin şehit ve gazi ailelerinin çocukları olduğunu söyledi.
  Söz konusu etkinliği çocuklar için birer karne hediyesi olarak gördüklerini dile hgetiren Kaymakam İmamoğlu, kayak yaparken onların yaşamış olduğu mutluluğu yaşadıklarını belirtti.
İmamoğlu, etkinlikle öğrencilerin kayağın güzelliğini yaşamalarını istediklerini dile getirerek, "Küçük bir karne hediyemiz olsun istedik. Amacımız çocuklarımıza bu güzelliği tattırmak, eğitimdeki başarıları için onları teşvik etmek. Hayatında kayak yapmayan çocuklarımızı kayak ile tanıştırdık. İlk kez kayak merkezini görüp telesiyeje bindiler. Onlar mutlu olunca biz de mutlu olduk." dedi.
   Dzüenlemiş oldukları etkinlikte kendilerine destek olan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başta olmak üzere diğer yetkililere de teşekkür eden İmamoğlu, kendisi de öğrencilerle beraber teleferiğe bindi.
   Etkinliğe katılan öğrencilerden Ebru Kaya, her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, unutulmaz bir anı yaşadığını dile getirdi.
    Başta Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu olmak üzere, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve diğer tüm yetkililere teşekkür eden Ebru Kaya, "Devletimizden Allah razı olsun. Her şey çok güzeldi, çok mutlu olduk. Bizi mutlu ettiler, Allah da onları mutlu etsin. Kayak tesisi ile ilk kez tanıştım ve çok güzel oldu? diyerek mutluluğunu dile getirdi.
   Öğrencilerden Esma Ayça´da çok güzel bir ortam yaşadıklarını belirterek, "Çok eğlendik, gerçekten herkese çok teşekkür ederim. Çok güzeldi." dedi.
    Etkinliğin sonunda Kaymakamlık tarafından öğrencilere birer kayak montu hediye edildi.