İLK EL TÜRK KIZILAYI´NDAN

İLK EL TÜRK KIZILAYI´NDAN

?Herkes şanslı Doğmuyor...

   ?Herkes şanslı Doğmuyor Bu Hayatta? haberimizin ardından Kaşlıkaya köyünde bulunan yardıma muhtaç aileye yardım sever eller uzanmaya başladı.
     Türk Kızılayı Çıldır Şubesi Kaşlıkaya köyünde bulunan Sarıkaya ailesine yiyecek ve giyecek yardımında bulundu. Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural, Türk Kızılayı Çıldır Şubesi Gençlik Kolları ve Kaşlıkaya köyü muhtarı Memet Yıldız ile birlikte Sarıkaya ailesini ziyaret edip yanlarındaki getirmiş oldukları giyecek ve kuru gıdayı teslim ettiler.
    Türk Kızılayı Çıldır Şubesinin yapmış olduğu yardımdan dolayı çok mutlu olan Sarıkaya ailesi Türk Kızılayı Çıldır Şubesine ve Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural´a teşekkür ettiler.
    Sarıkaya ailesinin evine ve yaşantısına şahit olan Başkan Ahmet Vural ? daha öncede Türk Kızılayı olarak bu ailemize desteklerimiz olmuştu. Evlerine kadar araç girme sıkıntısı olduğu için genellikle yardımlarımızı ailemize evlerine yakın yerlerde teslim etmiştik. Yapılan haberin ardından ailemizin evine ve yaşantısına ilk kez şahit oldum. Türk Kızılayı Çıldır Şubesi olarak Sarıkaya ailemize bundan sonra da sık sık yardımda bulunacağız? dedi.
   Sarıkaya ailesinin zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerine şahit olduğunu dile getiren gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Vural ?Bu ailemizin devletimizden olsun, hali vakti yerinde olan iş adamlarımızdan olsun herkesin yardımına ihtiyacı var. Çıldır Kaymakamlığımız bu ailemize ev yapmış. Sadece bu evin su tesisatı çekilmemiş. Yetkililerle görüştüğümüzde bu hafta içinde su şebekesinin çekileceğini ve ailemizin yeni evlerine taşınabilecekleri söylediler. Ama bu hayat sadece dört duvar, iki göz odadan ibaret değil. Gördüğüm kadarıyla evlerinde kullanmaya yarayan doğru dürüst eşyaları yok. Yeni evlerine götürebilecekleri ne bir çekyatları, ne bir buzdolapları nede bir televizyonları var. Kış kapıya dayanmışken, sadece Kaymakamlık tarafından yaptırılan bir evle onları baş başa mı bırakacağız. Nisanur´a devletimiz elini uzattı, ya milletimiz minik Nisanur ve kardeşlerinin elinin tutmak için ne bekliyor?" dedi.

/resimler/2018-10/14/1436407847853.jpg

/resimler/2018-10/14/1436545504407.jpg

/resimler/2018-10/14/1437071754607.jpg