www.cildirgoyce.com

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Yaz tatilinin...

        Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 2018-2019 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çaldı.

      Çıldır İlçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan yaklaşık 1200 öğrenci ders başı yaptı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı "ilk öğretim haftası" çeşitli etkinmliklerde kutlandı. Çıldır Şehit Öğretmen  Sezgin Yolcu Orta okulu öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılın ilk İstiklal Marşını okuyarak açılışı gerçekleştirdi.

     Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Orta Okulu Müdürü Serhat Dursun öğrencilere yaptığı konuşmada " İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez ve verimli kullanılamaz. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.Okul, hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz.  Aynı zamanda içinde yaşadığımız toplumun yapısını, insan ilişkilerinin nasıl olacağını,bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın neler olacağını, eğitim ve öğretim hizmeti verdiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de gelecek nesillere aktarır ve davranış haline getirir.

  Sevgili öğrencilerim,

         Belirttiğim hususları dikkate alarak sizden istediğim ülkemizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimsemeniz, bu değerleri koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı bireyler olarak sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren birer Türk vatandaşı olmanızdır.

 Sayın velilerimiz,

    Şunu bilmenizi isterim ki eğitimde okul - aile işbirliği vazgeçilmez bir ögedir. Her zaman sizlerle işbirliği yapmaya ve yardımlaşmaya ihtiyacımız vardır. Birlikte hareket ederek çok daha hızlı ve kolay yol alacağımızı belirtmeye ayrıca gerek olmadığını düşünüyorum. Tüm önyargılarınızı, okulla ve eğitimin gerçekleriyle bağdaşmayan beklentilerinizi bir kenara bırakarak pozitif bir ebeveyn tutumu takınmanızı tavsiye ediyor ve sizleri her zaman yanımızda görmek istiyoruz.

  Değerli öğretmen arkadaşlarım,

      Bizleröğretmenler olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Hedefimiz öğrencilerimizi merak eden, sorgulayan, araştıran, idealist, gerçek özgüven sahibi,kendi kararını verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak geleceğe hazırlamaktır. Eğitim imkanlarımızı öğrencilerimizin bilgi ve beceriye dayalı yeteneklerini geliştirmeleri için sonuna kadar kullanalım.Yenilenen müfredatımızın gereğini en verimli şekilde yerine getirmek için Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Orta Okulu öğretmenleri olarak bir ekip ruhuyla hareket edip okulumuzu tüm birimleriyle öğrencilerimizin hizmetine sunalım.

      Aramıza yeni öğrencilerimiz katıldı. 8. Sınıfı tamamlayarak aramızdan ayrılan öğrencilerimiz de kendilerini daha ileriye taşıyacak olan yeni okullarına bugün başladılar. 5. Sınıfa geçerek ortaokula başlayanlara bundan sonraki eğitim yaşamlarında başarılar diliyor, aramıza yeni katılan tüm öğrencilerime de tekrar hoş geldiniz diyorum. Sözlerimi burada bitirirken, yeni eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim" dedi.

/resimler/2018-9/18/0757424471076.jpg