İLÇEDE KORONA VAKALARI GÖRÜLMEYE BAŞLADI

İLÇEDE KORONA VAKALARI GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Çıldırda son bir haftada korona virüsü tespit edilmeye başladı.

        Ülke genelinde vaka sayılarının düşmesiyle birlikte rehavete kapılıp normal yaşantıya dönülmesiyle birlikte korona virüsü yeniden canlanmaya ve dağılmaya başladı.

       2. dalga uyarısı yapılmasına ve tedbirlerin elden bırakılmamasına dikkat çeken yetkililere rağmen vatandaşların duyarsız davranmasını virüsün daha hızlı yayılmasına 2. dalganın başlamasına sebep olacak gibi.

       Çıldır ilçesinde de 1. dalgada pek nadir yaşanan korona virüs durumu vatandaşların ve grubetçilerin rahat davranışları ve tedbirsiz olmaları sonucu vaka sayısında artış olmasıyla 2. dalganın daha etkili olacağı ifade edildi. 

       Çıldırda şuan korona virüsü taşıdığı ve bulaştığı 3 köy tespit edilirken ilçede korona virüsle ilgili tedbirler arttrıldı. İlçede virüsün yayılma durumunun ciddi boyutlarda olduğunun farkında olan yetkililer vatandaşlarında olayı ciddiye alıp dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunup kontrolleri sıklaştırdılar. İlçede daha öncede yapılan kontrollerde yaşanan rahatlıktan dolayı, 2.dalga uyarıları ile olayın ciddiyeti bakımından İlçe Kaymakamı Alper Taş ve Çıldır Belediye Başkanı K.Yakup Azizoğlu kontrollere katıldı.

         Kontrole çıkan Heyet vatandaşların özellikle maske ve mesafe konusunda dikkatli olmaları konusunda çok daha fazla duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundular.