İLÇEMİZİN GELECEĞİ BİZİM ELİMİZDE

İLÇEMİZİN GELECEĞİ BİZİM ELİMİZDE

SAYGI DEĞER ÇILDIRLI KARDEŞLERİM; Bu gün sizlerle Çıldırın her alanda kalkınması ve gelişmesi, gelişirken de gelir dağılımının eşit şekilde nasıl paylaşılması konusunda , fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

SAYGI DEĞER ÇILDIRLI KARDEŞLERİM;

           Bu gün sizlerle Çıldırın her alanda kalkınması ve gelişmesi, gelişirken de gelir dağılımının eşit şekilde nasıl paylaşılması konusunda , fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
           Bu günkü düzende gerçek olan bir şey var, eğer gerçekten, ülke gelirinden pay sahibi olmak istiyorsan ,güçlü bir siyasi desteğe ihtiyaç var. Bunun yegane yolu da başta, bilgi ve birikimi olan, misyon sahibi siyasetçiler ve güçlü oy potansiyelidir. Malesef çıldırın oy potansiyeli ortada, siyasetçilerimizin de ne kadar misyona sahip oldukları , yıllardır yapılan icraatlarıyla meydanda.
      Allah nasip ederse 2013 yerel seçimlerinden sonra yapılması gereken ilk iş, İlçemizden kerhen, istemeyerek Arpaçay'a bağlanan büyük oy potansiyeli olan ,Çıldır gölü çevresinde bulunan başta, Doğruyol ve Pekre'şen köyleri ve diğer köylerin geri dönmeleri sağlanacaktır. Bunu ne için söylüyorum, siyasiler seçim zamanı ve seçimden sonra, alabileceği oylara bakıyor ve sana ona göre değer veriyor. Seçimlerde kazanma şansını etkileyecek gücü olmayan bir yere ne kadar önem verilir ki? Bugün 10 bin seçmene sahip bir çıldır ,söylediğim bağlamda ,çok büyük işler başarır diye düşünüyorum. Bu tekrar bağlanma işi göründüğü kadarda zor değildir. Ben gayet eminim ki, bizlerle kan ve can bağı olan bu kardeşlerimize teklif götürülürse ,geri dönmeyi kesinlikle reddetmeyeceklerdir. Hem bu manada her yıl neye hizmet ettiği belli olmayan festivaller yaptığınız göl,iki başlılıktan kurtulacak ,gerçek konumuna gelecektir.
           Buradan açık'ça söylüyorum ,bizim zamanımızda ,halka getirisi olmayan ve lüzumsuz masraflar yapılan bu göl festivali olmayacaktır. Allah aşkına biriniz söyleyin Bu güne kadar devletten aldığınız paralarla yaptığınız bu festival ne işinize yaradı,bu güne kadar vatandaş olarak size katkısı ne oldu.? Festivaller için gelen paralardan haberiniz var mı? Ve bu paralar nerede harcandı.?Eğer diyorsanız ki ,ilçemizin tanıtımı için bu etkinlikler çok önemlidir,ben buna katılmıyorum. Çıldır'ı başta vatan tv.de yayınlanan ,sarı tel proğramı ve yerel basınımız olan Çıldır manşet gazetesinin haberleri ile zaten tanıtılıyor.Çıldır artık tanınıyor da size getirisi ne? Ben bu tanıtım muhabbetine fazla girmeyeceğim ama geçenlerde ÇILDIR MANŞET gazetesin de yanılmıyor sam, KISIR İNEK başlıklı bir yazı yayınlandı. O yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederim.Çünkü arkadaş çok güzel analiz etmişti.Bundan dolayı da arkadaşıma teşekkür ederim.
          Yine yerel seçimlerden sonra meşhur gölümüzün ,suyu içiliyor,dünyanın en güzel sazan balığı orada yetişiyor du .Malesef bugün değil su içmek ,pislikten suya girilemediği gibi,balıklarımızın soyu kesildi. yapılacak iş,bir an önce Canbaz lar ve meredis ten akan suyu ıslah etmek olacaktır.İnşallah turuzim amaçlı çıldıra yakın bölgelerde 10 ADET GÖL EVLERİ.Parkı ve bahçesi ile yapılıp getiri amaçlı hizmete sunulacaktır.Buralar herkesin rahatça aileleri ile gidip ,eğleneceği ,pikniğini yapacağı leziz yerler olacaktır.
       Yine Allah nasip ederse çıldırın barınma sorununu çözmek için,Toki iki bölgede mutlaka yatırım yapacaktır.Buralar tatil evleri olarak gölün kenarı ve normal olarak ta Yıldırım tepe bölgesi tercihimdir.Yıldırım tepede ,Çıldır su deposu karşısı ile Ardahan yolu çevre sı en müsait bölgedir,hem zemini sağlam hem ulaşımı müsait.
           EMİNİM Kİ ;TOKİ den bahsederken bir kaç defa tekrarlandığı ve netice alınamadığı için size pek inandırıcı gelmemiş ola bilir. Tabi ki haklıda olabilirsiniz.Ama şuna inanın geçmiş yıllardaki toki muhabbeti sadece insanları avutmak ve oyalamaktan başka bir amaç taşımıyordu. Biz inşallah öncelikle üyelerimizi belirliyoruz şu an bu çalışmamız devam ediyor.taktir edersiniz ki tatil amaçlı evleri sadece gurbette yaşayanlar alır,oda fiyatı makul olursa.Onun için biz gölün kenarına,1+1 VE 2+1 fİatı da en fazla 35 veya 40 bin tl.olmalı ki cazip olsun.aksi halde tatil amaçlı evlere hiç kimse büyük meblağlar yatırmaz.Satılamayacak evlere toki neden yatırım yapsın ki?
              Buradan Eşmepınar ve Sazlısulu Muhtar kardeşlerime sesleniyorum.Başta kendiniz olmak üzere ön yargılar ve tereddütlerinizi bir tarafa atın ve mahalle olarak çıldıra bağlanma kararı alın.İnşallah Çıldır,Eşme pınar ve Sazlı su havzası diye bileceğimiz bölge ,Göle kadar ,imara açılacaktır.Gelin bu hizmetlerden hepimiz yararlanalım.İnşallah sizlerinde aklı selim hareket edeceğinizden eminim.
          Bugün bu şirin ilçemiz ne yazık ki çarpık yapılaşma ile köy görünümünden kurtulamıyor. Eğer her önüne gelen istediği gibi inşaat yapıyor,devlete ait yollar kapatılıyor,.Halbuki bir imar yasası var .OY KORKUSU İLE BU GÜNE KADAR BU UYGULANMIYOR.Ama biz kanunlar neyi gerektiriyorsa onu mutlaka yapacağız.Kış geldiğinde ,çok yere su verilmiyor.Bu gün üç aydır ŞENLİK TALEBE YURDUNUN SULARI AKMIYOR, Gerekçeleri de hazır ,soğuklardan sular donuyor.Allah aşkına Sibirya Çıldır dan dahamı sıcak.orada sular neden donmuyor.?İnşallah alt yapıyı kökten çözeceğiz.
         Yatırım için dış kaynakları mutlaka Çıldıra getireceğiz.Dışarıdan birisinin yatırım yapa bilmesi için o insanlara güvence sağlanmalıdır.Bizim yönetimimizde yatırım yapmak isteyen hiç kimsenin tehditlerle önü kesilemeyecek tir.İnşallah adliye en kısa zamanda geri ,gelerek halkın mağduriyeti giderilecektir.
           Çıldır da eğitim BİZİM ŞİARIMIZ,OLMASA OLMAZIMIZDIR.Bir İmam hatip lisesi,dört yıllık bir fakülte mutlaka açılacak,dershaneler takviyesi ile eğitim seviyesi en üst düzeye çıkartılacaktır. Buradan öğrenci kardeşlerime sesleniyorum.Fen lisesini kazanan kaç öğrenci olursa olsun,Türkiye nin istediği vilayetinde okutulacaktır.BU bağlamda sizlerden gayret bekliyorum. 
           Malesef bir aile yaşam merkezi , gençlik merkezi, Çıldır a yakışır bir cami yok. Yüksek okul var barınacağı bir yurt ve eğleneceği bir eğlence merkezi yok. korkarım,bir an önce çare bulunmazsa ,bu yüksek okul,kendiliğinden kapanacak.Zaten galiba iktidarı elinde tutanların bir gayesi de budur. AMA BUNA ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN FIRSAT VERMEYECEĞİZ. Tüm bu hizmetler yapıldığında iş istihdam sahaları açılacak işsizliğinde önüne geçilmiş olacaktır.
           Peki bunları kim yapa bilir.? Şahsi hiç bir beklentisi olmayan,halka hizmeti hakka hizmet sayan,hayat tecrübesi olan adeleti en iyi şekilde temin edecek belediyecilikten anlayan , Misyon sahibi olduğu kadar,iş yaptıra bilecek kapasitede çevresi olan,Devletin ve hükümetin desteğini almış bir AK PARTİ belediye başkanı inşallah bunların üstesinden gelecektir.
             Bunun yolu da öncelikle Çıldır da Ak Partili bir belediye başkanı ,çalışkan ilçe başkanı,ve iki il genel meclisi üyesi ile bu işlerin yapılmaması için hiç bir sebep yok .Burda tek sorun parti içi çekişmeye meydan vermeden,düzgün bir aday etrafında birleşmektir ki,ben parti yönetiminin bunu başaracağına inanıyorum.
Bu benim çıldır için düşündüğüm Çılgın projelerdir. isterseniz bu yapacaklarımızı taahhüt ettiğimiz konuları başlıklar halinde not edin.Günü gelincede hesabını sorun. Ve bunlar bir dönemde yapılacaktır.ikinci dönemi yok.
                                                                                HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM...
 
AHMET COŞKUN