İl Müftüsünden İlçesine ziyaret

İl Müftüsünden İlçesine ziyaret

Çıldırlı İl Müftüsü Adem Karadeniz ilçeyi ziyaret etti.

            Ardahanın İl olmasından sonra Arpaçaya bağlanan Çıldır ilçesinin eski köyü Gülyüzü ( Pehreşen) köyünden olan İl Müftüsü Adem Karadeniz Çıldır ilçesinde bir kısım ziyaretlerde bulundu.

           Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz, Çıldır ilçe müftülüğüne ziyarette bulunarak ilçe personeli ile bir araya geldi.

         Din görevlilerinin her biri ile ayrı ayrı tanışan Müftü Karadeniz, İlahiyat Fakültesi mezunu olmayan görevlilere teşvik edici örnekler vererek "Eski tarihlere nazaran, günümüzde okumak istediğiniz takdirde önünüze hiçbir engel çıkmadığını aksine okumanız adına olanaklar sağlandığını söylemekte fayda görüyorum" diyerek İlahiyat Fakültesini bitirmeleri adına din görevlilerinden söz aldı.

         Konuşmalarına devam eden İl Müftüsü; "Fetih sadece savaşla olacak bir şey değildir, bizlerin fethi insanları kazanmak, onların gönüllerine İslam'ın güzelliğiyle dokunmak ile örneklik ve kişiliğimizi rehberliğimiz ile buluşturduğumuz takdirde de fethetmek mümkündür. Sizler sadece namaz kıldırmak, ezan okumak veyahut camiinin temizliği ile sınırlandırılmış görevlerden sorumlu olan kişiler değilsiniz. Sizler sınırların ötesinde bir görevi icra ediyorsunuz. İçinde bulunduğunuz imamlık görevini asla kendi halinde bir görev olarak görmeyin çünkü imamlık, topluma rehberlik eden, onların dertlerini dinleyip imkânı dahilinde çözüm arayan, etrafına pozitif enerjisi ile yaklaşan, toplumun manevi dünyalarını birebir etkileyen kişi demektir. Bir yerde manevi dünyasının değişmesine sebep olduğunuz kişiler var ise işinizi en güzel şekilde icra ediyorsunuz, kendi sevap hanenize sadakayı cariye olarak yazılmasına vesile oluyorsunuz demektir." dedi.

       Toplantıdan sonra 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarını ziyaret eden İl Müftüsü Adem Karadeniz, ilçe Müftüsü Abdullah Doğan'dan ilçe müftülüğü faaliyet ve hizmetleri hakkında bilgi alarak ziyaretlerini sonlandırdılar.

     Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Karadeniz, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Hadislerle İslam kitabını hediye etti. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Çıldır Belediye Başkanı Azizoğlu Müftü Karadeniz' e teşekkür etti.