İKİ KAT FAZLA ÇALIŞMALIYIZ

İKİ KAT FAZLA ÇALIŞMALIYIZ

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, tarihi İl Kongre Merkezinde Ardahan`ın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, tarihi İl Kongre Merkezinde Ardahan'ın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
    Ardahan'daki kamu yatırımlarından bahseden Azizoğlu, tarımdan ulaşıma, eğitimden ormancılığa, sağlıktan hayvancılığa pek çok konuya değinerek gazetecileri bilgilendirdi.
     Ardahanda, enerji yatırımları hariç kamu yatırım maliyetinin yaklaşık 697 milyon lira olduğunu kaydeden Azizoğlu, bu miktarın sürekli artan bir devingenliği olduğunu söyledi. Enerji sektöründeki yatırımların özel sektöre ait olduğunu ve enerji yatırım maliyetlerinin de yaklaşık 6 milyon 322 bin lira olduğunu belirten Vali Azizoğlu, Ardahan Çevresindeki toplam yatırım bedelinin ise 703 milyon 366 bin 537 TL olduğunu ifade etti. Bu meblağın Ardahan için oldukça iyi bir rakam olduğunu vurgulayan Azizoğlu, bu yatırımların içerisinde şu an programa alınan Sahara Tüneli, Ilgar Dağı Tüneli ve Mozeret Tünelinin maliyetinin olmadığına dikkat çekti.
ARDAHAN'DA GÖÇ SORUNU
     Ardahan'ın en büyük sosyal meselelerinden olan göç sorununa da değinerek bu durumu bir 'sosyal yara' olarak değerlendiren Azizoğlu, "Çocukları daha iyi yaşam koşulları ümidiyle batı memleketlerine göç etmiş ve yalnız kalmış anne ve babaların birçoğunun evleri çok kötü. Çocukları yanlarında olmadığı için evlerin bakım ve onarımı da yok. Biz devletimizin verdiği imkanlar dahilinde, sosyal destek yardımı başlığı altında bu kişilerin bazılarının evlerini yeniden yaptık. Bütün Ardahan genelinde ilçeler de dahil toplam 120 ev yaptık. Bu bizim açımızdan bir sosyal sorumluluk projesidir."dedi.
Ardahan'ın sahip olduğu coğrafyanın önemine de değinen Azizoğlu, bu jeopolitik konumun kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Geldiğimiz günden beri üzerinde en çok durduğumuz mesele, Ardahan'ı Türkiyenin, Uzak Asyaya açılan köprüsü yapmak. Bu sadece bizim düşüncemiz değil bu coğrafyanın getirdiği bir mecburiyettir. Ardahan Anadoluyu Asyaya ve Avrupa ya bağlayan en önemli doğal kavşaktır. Bu konudaki hassasiyetimiz gerekli merciler tarafından da biliniyor."dedi.
İKİ KAT DAHA FAZLA ÇALIŞMAK 
ZORUNDAYIZ
     Ardahan'ın çevre illere nazaran gelişiminin daha zayıf olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, çevre illerimizle aramızdaki farkı kapatmamız için, başta kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Mahalli idareler de dahil olmak üzere, toplumu yönlendiren bütün karar alma mekanizmalarını aktif hale getirmemiz gerektiğinin altını çizerek, "2013'ün yatırım programındaki bütün işleri, 2013 Yılının Mart Ayının sonunda bitirdik. Şu anda yeni yapılan ihalelerin hepsi 2013'te ek programa aldığımız işleridir."diye konuştu. Özellikle Milli Eğitimin İhalelerinin, mart ayının sonunda bitirilmesinin Türkiye genelinde bir ilk olduğunu kaydeden Azizoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı Ardahan'ı bu açıdan örnek gösterdi. Türkiyede İlk defa Mart'ın sonunda 2013'ün yatırım programını ihale eden tek il Ardahandır."dedi. Yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla Ardahan'ın yapımı devam eden yol durumuna da değinen Azizoğlu, "Şu anda il Özel İdaresi Ekipleri yol yapımına ilçelerden başladılar. İlk başladığımız ilçe de Çıldırdı. Hanak ve Damal bitti şimdi de Posof devam ediyor. Kışa kadar bu ekip durmadan çalışacak. Yayla yollarına varana dek yapıyoruz. Çünkü bu bölgenin insanı yaz döneminde en çok yaylalarda ikamet ediyor. Ayrıca yaylalardaki içme suyu sorunu da çözmek üzereyiz. Mevcut su kaynaklarının olmadığı yerlere su götüreceğiz. İçme suyunun dışında hayvanların içme suları için de göletler oluşturacağız."diye konuştu.
KIŞ TURİZMİ
    Seyfettin Azizoğlu Ardahan da kış mevsiminin çok uzun olduğunu ve bu mevsimden yararlanamamanın Ardahan için çok büyük bir eksiklik olduğunu hatırlatarak, "Ardahanda kayak turizmine önem vermemiz lazım. Avrupa birliğinden bu manada 4,5 Milyon Avro'luk sermayenin alınması an meselesi. Kayak merkezinin 1450 metrelik teleski hattını ve 70 yatak kapasiteli bir otel kurmaya başladık. Bu kışa hem kayak yapacağız hem de oteli bitirmiş olacağız."şeklinde konuştu. Çıldır Gölünün çevresinin turizme açılması için yapılan çalışmalara da değinen Azizoğlu, "Gölün kenarındaki hazineye ve özel idareye ait parsellerin hepsine imar izni aldık. O bölgede turistik tesis yapmak için tüm bu parselleri kullanma hakkımız var. Şahıslarda Orman ve Su İşleri Bakanlığından gerekli izni aldıkları takdirde orada turistik tesis yapabilirler."diye konuştu.
BARDAĞIN YARISI DOLUDUR, YARISI 
BOŞTUR
     Ardahan Valiliğine başladığı tarihten itibaren kısıtlı imkanlarla, valiliğe bağlı bütün birimlerle az zamanda çok işler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Vali Azizoğlu, Ardahan'a kazandırılan her yatırımın çok elzem olduğunu, bu bakımdan yapılan her hizmetin pozitif yönden bakılması gerektiğini gösterge bilimsel bir örnekle açıklayarak, bardağa dolu tarafından bakmanın daha yerinde bir akım olacağını ifade etti.