HOCA İPİ GÖĞÜSLEDİ

HOCA İPİ GÖĞÜSLEDİ

Chp Ardahan İl Başkanlığı...

     Ardahan´da CHP´liler İl Başkanı´nı seçmek için sandık başına gitti. Gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan Yaşar Daşdemir ile Yalçın Taştan yarıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Olağan İl Kongresi Dursun Akçam Kültür Evi´nde yapıldı.

    Yalçın Taştan 31 oy alarak CHP Ardahan´ın yeni il başkanı seçildi. Seçimi kaybeden Yaşar Daşdemir ise 28 oy aldı. Olağan il kongresinde divan başkanlığına bütün delegelerin onayını alan Milletvekili Öztürk Yılmaz seçildi, divan üyeliğine ise Damal belediye başkanı Ergün Önal ve Ayhan Büyükkaya seçildi. Divan´ın seçilmesiyle birlikte saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. İl başkanı yaşar Daşdemir partinin gelir ve giderlerini okuyarak onaya sundu. Dilek ve temelliler bölümünde ise ilk konuşmacı Yalçın Taştan oldu. Taştan, konuşmasında partililere seslendi. ?Cumhuriyet Halk Partisi bugün yine Ardahan´da bir heyecanı paylaşmaktadır. Bugün burada partili veya partisiz birçok insanın gelmesi bizler için onur verici bir durumdur. Taştan, değerli arkadaşlar beni partinin il başkanı olmam için davet eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizin değerli oylarınızla il başkanı olarak seçilirsen partinin bütün lokomotiflerini çalıştıracağız. Bir gün dahi durmadan kapı kapı gezerek yarın seçim varmış gibi çalışacağız. ?Üyeler gözden geçirilecek? Taştan, sizlerin değerli oylarıyla eğer İl başkanı seçilirsen bütün üyelerimizi gözden geçireceğiz bütün üyeler aktif hale gelecektir. Bunun için il merkezi olmak üzere ilçeler, köyler, mahallelerde temsilciler ve komisyonlar kurulacak. Kısacası Cumhuriyet Halk Partisini eski haline getirmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz bunu da yapacağız. Taştan, parti içi hesapları bir kenara bırakmalıyız eğer biz kişisel hesapları devam ettirirsek Cumhuriyet Halk Partisi kaybeder. Geçmiş yıllarda Ardahan´da birinci parti iken Şuan ikinci parti durumuna düşmemizin sebeplerinden ilki kişisel çıkarlarımızdır. Bu düşünce yapısından artık kurtulmamızın zamanı gelmiştir. Bugün bu olağan kongrede kim il başkanı olursa olsun bir gün dahi yalnız bırakmamamız gerekir. Taştan konuşmasına son verirken birlik ve beraberlik mesajı verdi. İkinci konuşmacı olan İl başkanı Yaşar Daşdemir ise Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekerek bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisine ne kadar ihtiyac olduğuna vurgu yaptı. Daşdemir,? ben buradan söz veriyorum kim il başkanı olursa olsun kesinlikle bir gün dahi partimi yalnız bırakmayacağım?, herkese başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

     Konuşmalara ve temelliler sonrası 59 İl delege sandık başına gitti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Olağan İl Kongresi Dursun Akçam Kültür Evi´nde yapıldı. Yalçın Taştan 31 oy alarak CHP Ardahan´ın yeni il başkanı seçildi. Seçimi kaybeden Yaşar Daşdemir ise 28 oy aldı. Seçim´den galip ayrılan Yalçın Taştan, Gücümüzü birlikteliğimizden alacağız diyerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde başarıya imza atacağız. Türkiye´nin geldiği ağır karanlık tablo ortadır. Bu karanlık tablodan beraber çıkacağız. Bundan sonra tek amacımız partimizi iktidara taşımak olacak" dedi.