HİZMET İÇİN KAMP KURDULAR

HİZMET İÇİN KAMP KURDULAR

Çıldır Belediyesi çalışanlarının büyük bir kısmı ilçede ki su sorununu çözmek için...

        Çıldır Belediyesi çalışanlarının büyük bir kısmı ilçede ki su sorununu çözmek için İlçeden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kısır Dağında çadır kurdu.
       Çıldır Belediyesi su ekibi ilçenin su şebekesinin ve kaynağının bulunduğu Kısır Dağına çadır kurup sorunu çözmek için çalışıyor. Şimdiye kadar AK Partiden Belediye Başkanlığı yapan M.Nizamettin Coşkun harici Belediye Başkanının gitmediği su kaynağına yine AK Partili Belediye zamanında çözüm için gidildi. CHP lİ Belediye zamanında 2. 5 Trilyona ihale edilen su şebekesi ve kaynağın iyileştirilmesi çalışmalarında ortaya çıkan usulsüzlükler yüzünden su sorunu yaşayan ilçede suya çözüm bulmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. İhaleyi alan müteaahhit firma yetkililerinin ortada olmaması, su borularının gerçek boyutta yere gömülmemesi, drenaj borularının düzenli yerleştirilmemesi ile kaptaj ve maslakların düzgün olmaması gibi sebeplerden dolayı su sorununun yaşandığının söylendiği ilçede ve bunlara rağmen geçen dönemden hakedişin %80 ödenmesi sonucu ortada kalan su hattının onarımı ve yapımı Çıldır Belediyesi su ekibine kaldı.
       Çıldır ilçesinin uzun yıllardır su sorunu yaşadığı ve bir türlü çözülemediği su sorununu çözmek için ekiple beraber dağda kalmaya başlayan Çıldır Belediye Başkan Vekili Yavuz Onur yaptığı açıklamada `` İhaleyi alan firmanın gelişi güzel ve kontrolsüz yapmış olduğu iş ilçemizde su sıkıntısını had safhaya getirmiştir. Bu sorunu çözmekte bize kalmıştır. Kış ayları gelmeden bu sorunu çözmeliyiz yoksa içinden çıkılmaz bir duruma girebiliriz. Bizlerde Belediye ekibimizle beraber ilçenin su sorununu çözmek için rakımı 2500 metre olan Kısır Dağına gelip kamp kurduk. Su sorunu çözüp öyle ineceğiz buradan. Bizler hizmet için geldik bu mevkiiye boş oturmak bizim işimiz değil. Halkımıza verdiğimiz sözler var. Ama görünün o ki ilçede her anlamda o kadar bir başıboşluk yaşanmış ki şaşırıp kalıyoruz. Ama yılmadan inançla sorunları çözmek için çalışacağız. Sadece halkımızdan biraz sabır ve anlayış bekliyoruz`` dedi.