HERKES EN İYİ BİLDİĞİNİ YAPSIN

HERKES EN İYİ BİLDİĞİNİ YAPSIN

Seçimlerdi, Yolsuzluktu, Paralel Yapıydı, Dolar ve Euro`nun yükselişiydi...

    Seçimlerdi, Yolsuzluktu, Paralel Yapıydı, Dolar ve Euro'nun yükselişiydi, Ses kayıtlarıydı, Haşhaşişlerdi, Muhterem değil de Çeteciydi diye uzayıp giden gündemin içinde yine kaybolup gitti güzelim Eğitim Sorunlarımız. Geleceğin teminatı Çocuklarımız ve Gençlerimiz diye başlanan bir veya iki cümlenin içine sıkıştırılan Eğitim Sorunlarımız unutulup gitti gene maalesef.
Ardahan'ın öğretmen açığı ne oldu?
Geçen seneden bugüne yapılan sınavlarda ülke sıralamamız ne oldu?
Okullarımızın fiziki şartlarında hangi düzelmeler yaşandı ya da yaşanmadı?
Çıldır da yapılan Öğrenci Yurdu ne oldu?
V.s.V.s………………………
    Tabi şimdi seçimler var herkesin gözü kulağı orda önce kim aday olacak tartışmaları şimdi ise kim kazanacak tartışmaları şiddetini arttırarak devam ederken Eğitim Sorunlarını konuşmak abesle iştigal değildir de nedir? !!!!!
Eğitimin ve Öğretimin acelesi yok güzelim koltuklar ve ona oturmak için yapılan amansız mücadelenin yanında taaa bundan bilmem kaç sene sonrasını şekillendirecek gençleri yetiştirmenin acelesi ne ki? !!!!!!!
Hele bir seçimler bitsin kazananlar belli olsun, kazananlar kutlama yapsın kaybedenler ise otursun oturduğu yere sonra duruma göre bakılır Eğitim Öğretim sorunlarına canım ne acelemiz var? !!!!
     Kaç tane kış geçti Çıldır'daki öğrenci yurdunun inşaatının üstünden, kaç kez üzerine kar düştü eridi, kaç festival geçti, kaç kez kaz geceleri yapıldı en güzel salonlarda, kaç kez nutuklar atıldı ellerde mikrofon salonlarda ama yurt gene aynı inşaat gene aynı inşaat.  Ardahan'ın sınavlardaki sıralaması gene aynı, gene aynı sıra yerinde saymaya devam.
Belki bunca sıcak gündemin arasında gereksiz bir yazı olacak ama olsun bunca gerekli şeyin içerisinde gereksiz bir gündem de olsun ne fark eder nasıl olsa okunur geçer, en azından köşemde yeni tarihli bir yazı olmuş olur değil mi?
Milletin derdine bakın, benim derdime bakın ülke çalkalanıyor Ahlaksızlık, Hırsızlık, Yolsuzluk, Akılsızlık diyeBenim derdime bakın EĞİTİM diyorum, ÖĞRETİM diyorum.
    Evet,kıymetli Hemşerilerim eğer Adam gibi bir Eğitim sistemimiz olsaydı bugün yukarıda saydığım tüm Ahlaksızlıkları konuşmak zorunda kalmaz daha güzel günler için hangi projeleri yapmamız gerekiri tartışır, Ben Senden Az Çaldım, Sen Benden Daha Çok Çaldın değil benim projem senin projenden daha güzeli tartışırdık. 
Eğitimin en temel konumuz olduğuna vakıf olsaydık her şeyi hakkıyla öğreten ve öğrenen insanlar olarak Allah korkusunu da bilirdik, Kul hakkını da bilirdik, İnsana Saygıyı da bilirdik. 
    Gündemin en sonuna atmak yerine en başına koysaydık Eğitimi işte o zaman Kim Daha Fazla Hırsızı değil Kim Daha Fazla Çalışkanı, Üretkeni Konuşur olurduk. Gündemin en başına alsaydık EĞİTİM'İ 'Az Çalan Baş Tacıdır, Sanki Herkes Çalmıyor mu, Çalıyor Ama Hizmet de Ediyor' Demek Yerine HIRSIZLIK İnsanlığın yakalanabileceği en büyük hastalıktır ve HIRSIZ ne yaparsa yapsın Hırsızdır derdik. Dinimizi adam akıllı öğrenseydik Yaradan'ın 'Bana Her Şeyle Gelin Ama Kul Hakkıyla Gelmeyin' dediğini bilir ona göre yaşardık.
    Ama olsun böyle daha heyecanlı, dahacıvıl, cıvıl içinde bilgi olmayan akıl olmayan bol dedikodulu tartışmaları yapmak varken içerisinde Bilgi, Belge, Araştırma ve Bilimsel Veriler olan tartışmaları yapmanın ne gereği var.  
Bence de Herkes En İyi Bildiğini Yapsın…