HAYVANCILIK İÇİN EYLEM PLANI

HAYVANCILIK İÇİN EYLEM PLANI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Projelerin sayısına bakılmaksızın hepsi değerlendiriliyor.

          Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Projelerin sayısına bakılmaksızın hepsi değerlendiriliyor. Her projeyi kabul etme imkanımız yok. Devletin sunduğu bu imkanlardan herkesin iyi istifade etmesi gerekir" dedi.
          Ardahan kongre binasında sektör temsilcileriyle bir araya gelen Eker, burada yaptığı konuşmada, ilde yatırım ve sorunlarla ilgili işin muhataplarıyla görüşerek neticeye bağlayacaklarını söyledi.
          Kente daha önce de geldiğini anımsatan Eker, "Bakanlığın ve Ardahan'daki ilgililerin yaptığı tüm görüşmelerin hepsi kayda alındı. Öneriler yazıldı. Ardahan ile ilgili konuları enine boyuna masaya yatırmış olduk ve bunları değerlendirip, Ardahan için özellikle tarım ve hayvancılık alanında bir eylem planına dönüştüreceğiz" diye konuştu.
Ardahan'da 13 bin çiftçi bulunduğunu anımsatan Bakan Eker, söz konusu çiftçilere ait 76 bin hektarlık bir arazi olduğunu ifade ederek, halkın, devletin verdiği teşviklerden yararlanmasını istedi.
            Yapılan bazı projelerde devletin 100 liraya karşı 116 lira destek verdiğini vurgulayan Eker, şunları kaydetti:  "Yani harcadığının daha fazlasını devlet, teşvik olarak karşılıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ilk çağrıda 30 proje kabul etti. 30 proje, bu çok büyük bir şey. 30 proje için de toplam tutar 9,5 milyon lira. Bu da Ardahan gibi bir vilayet için çok önemli. Bunun hibe desteği 5 milyon lira. Yarısından daha fazlası. Dikkatinizi çekiyor mu? Bu hibe, geri almıyoruz. Et ve et ürünleri üzerine yeter ki doğru proje yapılsın."
Bakan Eker, projelerin değerlendirilmesine ilişkin de "Projelerin sayısına bakılmaksızın hepsi değerlendiriliyor. Her projeyi kabul etme imkanımız yok. Devletin sunduğu bu imkanlardan herkesin iyi istifade etmesi gerekir. Bu imkan bütün Türkiye'de yok. Bazı iller için geçerli. 8 adet hayvansal işleme paketleme tesisine bugüne kadar Ardahan'da 1 milyon 100 bin lira hibe ödedik. Bu da başka bir proje" şeklinde konuştu. 
              Bakan Eker'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.