www.cildirgoyce.com

HAYIRSEVERLERİN SAYESİNDE İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI

HAYIRSEVERLERİN SAYESİNDE İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI

Çıldır da yapımı duran caminin inşaatı yeniden başladı.

          2014 Yılında yapımına başlanan ve kabası bitip pandemininde araya girmesiyle yapımı duran Çıldır Yeni Caminin inşaatı yeniden başladı.

         2014 yılında temeli atılan ve tamamlanmasıyla birlikte Yeni Cami Çıldır ilçesinin çehresini değiştirecek olan caminin inşaatı hız kazandı. Yapılacak olan yeni caminin günümüz şartlarına uygun, halkın ihtiyaçlarına cevap veren, bay-bayan abdesthane, taziye evi, misafirhane, konferans salonu ve kütüphane gibi hem dini, hem de ilmi sosyal faaliyetlerini rahat ve huzurlu bir ortamda icra edebilecekleri şekilde planladı.

        Ayrıca Çıldır İlçe merkezinde tek cami olması ve ihtiyaçlara yeterince cevap verememesinden, özellikle bayan cemaatin ibadetlerini cami ortamında yapacak yer konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da göz önünde bulundurarak, onlarda Cuma ve Bayram namazlarında, hatta vakit namazlarında ibadetlerini rahat bir ortamda yerine getirebileceklerdi.

       Cami yapım bütçesinin fazla olması ve ekonomik şartların ağırlaşmasıyla duran cami inşaatı ilçeye yeni atanan Müftü Rahmi Temiz tarafından yeniden başlatıldı. Müftü Temizin göreve başladıktan sonra ilk işlerinin bu camiyi biran önce bitirerek halkımızın ibadetine açmak birinci önceliğimizdir diyerek çıktığı yolda özellikle Çıldırlı iş adamlarından aldıkları destekle inşaatı yeniden başlattı. Caminin şuan dış cephe kaplamasına başlandı.

      Önceki dönem Müftü arkadaşlarınada yapmış oldukları çabadan dolayı teşekkür eden Müftü Temiz, Çıldırlı işadamlarının bu konuya gösterdikleri duyarlılıktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

       Müftü Temiz Caminin bitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaparak hep beraber bu camimiz bitirip ilçemize kazandırmalıyız dedi. Yardım etmek isteyenlerin kendisine ulaşmasınıda arzulayan Temiz, Allahı izni ve vatandaşlarımızın katkısıyla sonbahara Camimizi bitireceğiz dedi.