HAYDİ KOŞ GEL, CAMİLER SENİNLE GÜZEL

HAYDİ KOŞ GEL, CAMİLER SENİNLE GÜZEL

Çıldır Müftülüğü bünyesindeki camilerde çocuklara yönelik yaz kuran kursları başladı

       İlçede 2021-2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları 27 Haziran 2022 tarihinde eğitim öğretime başladı. Türkiye genelinde okulların tatil olmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca "Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel" sloganıyla 81 ilde düzenlenen yaz kur'an kursları Pazartesi günü itibariyle İlçe Müftülüğümüze bağlı tüm camii ve kur’an kurslarında eğitime başladı.

      Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verildiği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz kur’an kurslarına 300 civarında öğrencimiz kayıt yaptırdı ve kayıtlar devam etmektedir. Tüm camilerimizde ve kur'an kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak gönderilen Alfabe,Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik kitapları öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtıldı.

      27.06.2022 tarihinde açılan ve 26.08.2022 tarihine kadar devam edecek olan kurslara köylerimizdeki camilerde olduğu gibi Merkez Cami’inde de çocuklar yaz kur’an kursuna yoğun ilgi gösterdiler.

       Çocuklara kuran eğitiminin yanında büyüklere karşı saygıyı, küçüklere karşı sevgiyi de öğretmeye çalıştıklarını ifade eden din görevlileri, kursların çok verimli geçtiğini söyleyerek bütün ailelerin çocuklarını Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi.

         Ayrıca zaman zaman öğrenciler arasında halı saha maçları düzenleyerek öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağladıklarını ifade ettiler.