www.cildirgoyce.com

HAYDİ ARDAHAN HOCAMIZA SAHİP ÇIKALIM ARDAHAN’I ULUSAL GÜNDEME TAŞIYALIM

HAYDİ ARDAHAN HOCAMIZA SAHİP ÇIKALIM ARDAHAN’I ULUSAL GÜNDEME TAŞIYALIM

Doğruyu yanlıştan seçen, kadir kıymet bilen ve her şeyi donduran buz gibi soğukların vicdanlarını dondurmadığı ata topraklarımın her biri birbirinden kıymetli evlatları çok değerli yüreği doğru için çarpan ve güzel hizmetlere layı

Hepinizin malumu diyorum çünkü çok kısa bir sürede inanılmaz bir yayılma göstererek en küçük köylerden tutun ilçe merkezleri ve il merkezimizde yankılanan Ardahanlının ne kadar güçlü bir feraseti olduğunu gördüğümüz ve belki de hasret kaldığımız birlik ve beraberliğe neden olan bizler için kıymetli olan Ardahan Üniversitemizin kurucu rektörü Sayın Hocamız Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı hedef alan  haber7.com da yayınlanan ve kendi de Ardahanlı olan yazar Ferman Karaçam’ın kaleme aldığı talihsiz bir yazıya şahit olduk 6 Ocak günü.

İşte tam bu noktada naçizane şahsım gazetem Çıldırmanşet adınaaynı gün sayın Hocamıza ulaştım ve bu ithamlarla dolu yazıdaki her konuyu detaylıca sorup öğrenerek dilim döndükçe bir cevap yazısı yazmaya gayret ettim tüm Ardahan’ın vicdan sesi olarak.

Taraflı tarafsız çok büyük yankı uyandıran bu yazı ile konudan haberdar olan tüm Ardahanlılar hatta Karslılar ve daha da önemlisi Hocamızı tanıyan akademisyen arkadaşları ve ülkemizin birçok yerinde bulunan Hocamızın öğrencileri adeta gönül birliği ederek her platformda seslerini yükselttiler.

Ardahan’ımızın yerel basının temsilcilerinin tamamına yakını konuyu güçlü kalemleri ile gündemlerine taşıdılar belki de bugüne kadar yaşanmamış bir birlikteliği ve yıllardır özlemi duyulan Ardahan kamuoyunu oluşturmayı başardılar.

Yine bir araya gelmedikleri için güçlü olamadığımız onlarca sivil toplum kuruluşumuz bir araya gelerek adeta duygularla dolu bir kale inşa ederek hizmet edene duyulan minneti ve vefayı en üst perdeden göstererek Ardahanlının yüreğinde yer eden ve Ardahan’ı ışığa karıştıran hocalarının arkasında durarak özlenen birlik ve beraberlik tablosundaki en renkli bölümü oluşturdular.

Konunun muhatabı Sayın Ferman Karaçam’ın bunca tepki ve destek mesajından sonra yaptığı yanlışı anlaması ve en azından bir özür yazısı ile hem Hocamızdan hem de Ardahan kamuoyundan özür dilemesini sabırla bekledik ama maalesef kendisinden en ufak bir çaba göremedik.

Şimdi ise siz vicdan sahipleri ile bir ilki daha başarmak adına ve haklı tepkelerimizi yerelden genele taşımak adına ve doğrudan yana olan gür sesimizi duyurabilmek için haksızlığı yapanları bu haksızlıktan döndürmek adına hep beraber bir kampanya yapmaya davet ediyorum.

Bu birlik ve beraberlik ortamının devam etmesi ve bundan sonra Ardahan adına haklı davalarımızda yine bir ve beraber olarak hareket etmek adına insanlarımızı teşvik gayesi ile yaklaşık bir haftadır Hocamıza gösterdiğimiz desteği bu seferithamların sahiplerine tepki olarak gösterip Ardahan’a bir özür borçları olduğunu hatırlatmak için aşağıda twitter adreslerini yazdığımız yazının sahibi Sayın Ferman Karaçam ve yazıyı yayınlayan haber7.com’un Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’a bizlere yakışır şekilde ve medeni duruşumuzu zedelemeden haklılığımız gün yüzüne çıkmışken bizleri haksız durumuna düşürmeden birkaç satır ile göstermeye davet ediyorum sizleri.

Haydi Ardahan sosyal medyada bu hafta gündem Ardahan olsun ve Ardahan kamuoyu istediğinde neleri başarabileceği görülsün diye twitter de#Ramazankormkazyanlızdeğildirhashtag’imiz altında  hocamıza kısa bir destek mesajı yazarak @fermankaracam ve @Haber7 adreslerini etiketleyerek mesajlarımızı paylaşmaya ne dersiniz ?