HATAYA DÜŞMEYELİM!

HATAYA DÜŞMEYELİM!

Çıldır Meslek Yüksekokuluna yapılacak yurt için benim de içinde bulunduğum bir heyet girişimlerde bulunarak bir adım atmış ve sonuçta büyük bir destek toplayarak başarılı bir sonuç alınmıştır.

 

            Çıldır Meslek Yüksekokuluna yapılacak yurt için benim de içinde bulunduğum bir heyet girişimlerde bulunarak bir adım atmış ve sonuçta büyük bir destek toplayarak başarılı bir sonuç alınmıştır.
Sıra yurt yapılacak yerin tespiti ve biran önce başlanarak bu yıl gelecek olan öğrencilere yetiştirilmesine gelinmiştir. Yer konumuyla ilgili çeşitli tartışmalar olmuş, bu tartışmalar farklı boyutlara taşınmış ve sonuç çıkmamıştır.
            Benim de kafamda yurt yeri konusunda artık daha da net ve olmazsa olmazlar oluştu. İlk öncelikle başlarda benimde taraf olduğum Çıldır Özel İdareye ait binanın üst tarafının artık olmaması için çabalayacağım, ve yanlış olduğunu da buradan sizlere aktaracağım. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz'ın Çıldır Meslek Yüksekokulu tiyatro gurubunu ziyaretinin ardından yurt yapılacak olan yeri tespit etmek amacıyla o bölgeye gittik. Oraya ARÜ Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, ÇMYO Müdürü Yrd.Dç. Hürriyet Çimen, Dernek Başkanımız Yusuf Yılmaz, Çağrı Coşkun ve ben gittik. Gittik ama gel gör ki dağ bu ya, ilk önce ayakkabı sorunu yaşadık. O sorun atlatıldıktan sonra yeri gezmeye başladık yurdu nereye yapsak diye. ÇMYO Müdürünün kendi planına göre gösterdiği yeri rektör dahil kimse beğenmedi ki çok haklıydılar. Sonra başladık yeni yeri aramaya, düşünün ki 200 dönüm yerde yurt nereye yapılsa iyi olur diye, inanın ben bulamadığım gibi gözlemlediğim kadar Rektör beyde bulamadı. Bir tek Dernek Başkanımız Yusuf bey bir iki yer buldu ama o yerlerde şahıs arazisi çıktı. Düşünün ki 200 dönüm yerde yurt yapacak yer bulamıyorsun, bulduğun yer ise özel mülkiyete ait. Yani dağ için 50 bin tl para yatırıp devletten alacaksın hiçbir işine yaramayacak, dönüp özel yerleri kamulaştırıp yer sahiplerine para vereceksin birde onları yerini alıp sadece yurt yapabileceksin. Kampus işi ise Allaha kalıyor kısaca.
                 Bu yanlışlar şimdiye kadar neden görülmedi diye soru sorduğunuzu duyar gibiyim. Tabii burada bende dahil bu işin içinde olan herkes suçlu, çünkü sadece uzaktan bakarak  o yerin olabileceğine karar verdik.  Ama geçte olsa anladığım o ki o yerden hiç birşey olmaz. Yapmak için çaba sarf edilirse de çok büyük bir hata olarak ilçe tarihine geçer.
            Peki şimdi ne yapacağız, tabiî ki bir an önce yeni yurt yerini en kısa zamanda temin ederek inşaatın yapımına başlamak lazım. İlçe de yer çok ben buradan birkaç yer söylemek istiyorum kabul görür veya görmez o da büyüklerin takdiri. İlk olarak Çıldır Belediyesine ait olan ilçe Jandarma bölük komutanlığı ve ÇMYO erkek öğrenci yurdunun arasında kalan, çöplük ve garaj olarak kullanılan arazi. Sonra Çıldır lisesinin yeni binasının yapıldığı bölümde bulunan yaklaşık 30 bin metrekarelik hazır arsa vasfında yer. Bağış yapmak isteyen kişilerle görüşülebilir. Bunlardan başkada illa ki yer vardır onu da Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Malmüdürlüğü ve Tapu Sicil müdürlüğü bulup verebilir. 
               Kısaca istendikten sonra yer hemen bulunup yurtta hemen başlayabilir. Ama mevcut yer de ısrar edilirse sonuç hüsran olacağı gibi vebali de büyük olur.