HAMZA BEKTEMUR`DAN KURTULUŞ REÇETESİ

HAMZA BEKTEMUR`DAN KURTULUŞ REÇETESİ

7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimlerde...

        7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti’den Ardahan Milletvekili aday adayı olan iş adamı Hamza Bektemur, Ardahan’ın kurtuluşu ve geleceği için önemli proje çalışmaları üzerinde çalıştığını söyledi.
        Ardahan’da seçim çalışmalarını sürdüren ve bir taraftan da Ardahan’a yapılacak proje ve yatırımlarla ilgili sorunlar üzerinde ekibiyle birlikte hazırlık yapan Bektemur, gazetemize memleketin kalkınması için yapmak istedikleri ile ilgili görüşlerini açıkladı.

        Ardahan’da toplumsal sorunlara duyarlı ve birleştirici özelliğiyle tanınan, kamuoyu tarafından sevilen isim olan Hamza Bektemur: “Ardahan Türkiye’deki en küçük il merkezidir. 2015 yılı tahmini verilerine göre 99 bin 657 nüfusa sahiptir. Ancak nüfus yoğunluğumuz git gide azalmaktadır. Fazlaca göç vermekteyiz. Bu konuyla ilgili yerel yönetimlerimizin aktif olması lazım. Şehre ve ilçelerimize gelen kamu personeli ve eğitimcilerimiz bile bir ya da iki yıl içinde gidiyor. Özellikle gençler eğitimsiz, halkım eğitimli olmadığı içinde ne yaşamayı biliyor nede hayvancılıkla uğraşmayı. Bunun suçu onların değil memleketimizi kalkındırmaya çalışmayanlarımızındır” dedi.

                AK PARTİ DAVASININ HİZMETKARIYIM…

          AK Parti’nin son 12 yıldır Türkiye’nin dünyaya vermiş olduğu mesajı çok iyi algılamamız gerektiğine dikkat çeken Bektemur: “Partimin projelerini hayata geçirebilmek için halkımızın bilinçlendirilmesi şart. Ardahan’a hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bunların yapılabilmesi ancak; Gençlerimizin bilgilendirilmesi mesleki eğitimlerin çoğaltılarak istihdamın arttırılması, spora yönlendirilmeleriyle mümkündür. Bilinçli hayvancılık, geniş mera alanlarımızda suni beslenmenin az olduğu, doğallıktan uzaklaşmadan organik hayvancılık yapılabilir, bu konuyla ilgili çalışmalar mera ıslahı ve yem bitkileri üretimi ile iyeleştirmeler ve teşviklerle yapılabilir. Hayvancılığımız canlandırılabilir. İlimiz tarih ve kültürel birikimi ile farklı güzelliklere sahip bu açıdan doğa turizmi canlandırılmalı.

Ardahan 5 ay kar altında yoğun kış turizmi potansiyeli var. Modern turizm işletmeleri (konaklama-restoran) yapılabilir. Turizm canlandırılmalıdır. Ardahan Üniversitesi ve ilçelerimizdeki MYO’lar her yıl öğrenci kapasitelerini arttırıyor. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına (yurtlar ve apartlar) hem öğrencilerimizin hem de yerel halkımızın faydalanabileceği eksikliği çok duyulan sosyal mekanlar, sinema ve alış veriş merkezleri gibi kültürel alanlar yapılmalı. Bu yatırımlara öncülük edilmeli.

         Büyükbaş hayvancılığın yanı sıra yöremizin ses getiren ve marka olmuş ürünleri kaz üretimi süt ürünleri üretimi (peynir-yağ) bal üretimi için paketleme tesisleri, entegre üretim tesisleri gibi yatırımlar planlanmalı teşvikler alınıp tesisler kurulmalı. Türkiye’de sadece Ardahan ve ilçelerinde görülen endemik bitki türleri ve huş tavuğu canlıların tanıtılması gerekiyor. Bahar ve yaz aylarında kültür turizmleri yaygınlaştırılabilir. Gazete ve TV aracılığı ile reklamları yapılmalıdır” ifadesini kullandı.

          AK Parti’nin Ardahan’da 2-0 yapabilecek bir konumda olduğunu dile getiren Bektemur, tüm aday adaylarımız birbirinden değerli insanlardır. Önemli olan dengeli ve topluma hitap eden bir listeye bu başarıyı yakalamaktır. AK Parti Genel Merkezimizin de bu konuda doğru adımı atacağına inancımız tamdır. Genel seçimlerin ülkemize milletimize ve güzel Ardahan’ımıza hayır olsun” şeklinde konuştu.