HALKA HİZMETİN BİR ÖRNEĞİ

HALKA HİZMETİN BİR ÖRNEĞİ

Arpaçay Kaymakamı...

 
 
    Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, Başkanlığı´nda, Arpaçay´da Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerin Destekleme Projesi hakkında Eğitim Toplantısı yapıldı.

   Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Lokman Önder, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Egemen Şugüneş, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ayhan Enginbay ile eğitimi veren personeller, köy muhtarları ve destekleme kapsamında bilgi almak isteyen çiftçiler katıldı.

    Eğitim toplantısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe yoluyla 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere 30,000 TL verilmesi konusu anlatıldı. Bu hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçilerin başvuruda ve yapacakları projelerde dikkat etmeleri konuları, hakkında bilgi verildi.

  Hangi projelerde nasıl destek alınacağı, Bölgede yapılabilecek en verimi en yüksek projelerin hangileri olduğu ve izlenmesi geren yollar hakkında bilgiler sunuldu. Düzenlenen konferanstan memnuniyetini dile getiren genç girişimciler" Konferans çok faydalı oldu. çeşitli yerlerden elde edindiğimiz yarım yamalak bilgilerin ne kadar gereksiz olduğunun farkına vardık. Şimdi daha düzenli bir yol izleyerek başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Sayın Kaymakamımızın düzenlemiş olduğu bu konferans İlçemize ve Gençlere verdiği değerin bir göstergesidir. Kaymakamımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.