HALK EĞİTİMDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

HALK EĞİTİMDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

Ardahan Halk Eğitim...

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Türk Sanat Müziği” konseri düzenlendi.  Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Şarkılar bizi söyler, biz de şarkı söyleriz” projesi kapsamında Ardahan’da ilk kez düzenlenen konser yoğun katılımla gerçekleşti. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan koro ekibi, Şef Sahil Ekmekçi yönetiminde Türk Halk Müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi. Konser, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.
23 Şubat İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen konsere Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu, kurum amirleri ve öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi ile Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirten Vali Hüseyin Öner, "Müzik, toplumların kültürlerini nesilden nesile aktaran değerli bir hazinedir. Bu anlamlı projeyi hayata geçiren Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu projede yer alan kursiyerlerimiz koro halinde şarkı söylemenin ve müzikle yakınlaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Proje kapsamında çalışmalarımız geçtiğimiz ekim ayında başladı. Kursiyerlerimiz, eğitmenleri eşliğinde yaptıkları özverili çalışmalar neticesinde çok kısa bir sürede böylesine muhteşem bir konseri hazırladılar. Başta kursiyerlerimiz olmak üzere eğitmenlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu ise; “Şarkılar bizi söyler, biz de şarkı söyleriz” projesi kapsamında Ardahan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan koromuzun Ardahan’da ilk kez gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği konserinde bizleri onurlandıran Başta Sayın Valimiz Hüseyin Öner’ e Belediye Başkanımız Faruk Demir ‘e ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarım. Ayrıca koroda görev alan tüm ekibimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim”.