www.cildirgoyce.com

HACI ADAYLARINA SEMİNER

HACI ADAYLARINA SEMİNER

Çıldır İlçe Müftülüğü...

   Çıldır İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ve Seyahat Acenteleri ile 2017 Yılında Hacca gidecek olan hacı adaylarına , 15-18 Mayıs tarihleri arasında Çıldır İlçe Müftülüğünde tanışma ve bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

    Çıldır İlçe Müftülüğünde  gerçekleştirilen seminerde, haccın ve umrenin safahatı hakkında bilgiler sunan İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci , yolculuk boyunca karşılaşılması muhtemel hadiselere dair bilgilendirmelerde bulundu. En önemli şeyin hacca gitmekten ziyade hacı kalabilmek olduğunun altını çizen Cebeci, kutsal topraklarda geçirilecek zaman boyunca sabrın gerekli olacağından bahsetti . Yaptığı konuşmasında farklı coğrafya ve kültürlerden muhtelif yaşam tarzına sahip müslümanların tek bir manevi atmosferde toplanacağını ve dünyevi tüm sıfatlardan sıyrılarak tek olan ALLAH´ın huzurunda saf tutmanın hikmetlerine değinen Cebeci, hacı adaylarına bereketi ve maneviyatı yüksek yolculuklar diledi.

     Hacı adayları , düzenlenen bu seminerin kutsal yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi anlamda hazırlanmalarında son derece faydalı olduğunu dile getirerek başta İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci´ye ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.