GÜNDOĞDU, PROJELERİNİ ANLATTI

GÜNDOĞDU, PROJELERİNİ ANLATTI

Saadet Partisi Çıldır Belediye Başkan Adayı Adnan Gündoğdu açıklamalarda bulundu.

    Saadet Partisi Çıldır Belediye Başkan Adayı Adnan Gündoğdu açıklamalarda bulundu. 
30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisinden Çıldır Belediye Başkanlığı için aday olan Adnan Gündoğdu kazandığı taktirde yapacağı projeleri ve kaynakları gazetmize anlattı. 
..……..PROJELERİMİZ……….
1.ÇILDIR BELEDİYESİ ÇILDIR HALKINA HİZMET İÇİN VAR OLACAKTIR.
Çıldır belediyesi kendisine hizmet eden, kendi içinde bir belediye değil, tüm imkanlarıyla halkın ihtiyaçları doğrultusunda çalışan bir belediye olacaktır. 
2.ŞEFFAF BİR BELEDİYE OLACAK
Belediyede kapıları söküp atacağız. Çünkü bizim kapalı kapılar ardında yürütecek işimiz yok. Mavi masa kuracağız. Belediye de belediye başkan yardımcılarının yürüteceği mavi masa hizmeti kapsamında herkes sorunlarının çözümü için şikayet ve isteklerini istediği an randevusuz iletebilecek.
3.TEMİZLİK SORUNU KALMAYACAK.
Cadde ve sokakların temizliğine özen gösterilecek, daha temiz bir şehir görüntüsü sağlanacaktır.
4.BELEDİYENİN ARAÇ PARKI GÜÇLENDİRİLECEKTİR.
Belediye araç parkının tüm eksiklikleri giderilecek, yeni araçların alımıyla desteklenerek, halkın hizmetine sunulacaktır.
5.MEMURLARIMIZIN VE YÜKSEK OKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN SORUNU.
Yüksek okul öğrencilerimizin ve memurlarımızın konaklama ve sosyal etkinlik alanlarında sıkıntı yaşadığını biliyoruz ve bu konuda gereken tüm imkanlarımızı seferber edeceyiz.
6.YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPIMI.
Çıldır ilçemiz de şuan belediye hizmetlerinin verildiği eski binanın günümüz şartlarına uygun olmadığından. Yeni Modern ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak çok amaçlı  kapalı otoparkı olan ve tüm birimlerin otomasyonunun sağlandığı hizmetlerin yerinde ve anında karşılandığı yeni bir hizmet binasını inşaa edeceğiz.
7.KONUT SORUNUNU ÇÖZECEYİZ.
İlçemizde konut ve konaklama sorunu olduğunun en yakın şahitleriyiz. Bu sorunun çözümü için TOKİ ile görüşmeler yapılarak bir an önce ihtiyacın karşılanması, ayrıca Belediyemiz öncülüğünde, yapı kooperatifi kurularak bina üretimi yapılması sağlanacaktır.
8.ŞEHİR STADYUMU YAPIMI.
Gençlerin kendilerini ifade edecekleri yeni alanlar açmadığınız takdirde onları kahve köşelerinde boş işlerle uğraşırken ve kötü alışkanlıklara bulaşmış halde bulursunuz.
İlçemiz Çıldır da Sosyalleşmenin yollarından bir tanesi de spor etkinlikleridir. Şuan itibariyle atıl durumda olan eski lise  Stadyumunu yaz aylarında kullanılabilir hale getirilip her bahar dönemimde Belediye Başkanlığı Kupa Turnuvaları düzenleyerek işlevsel hale getirip  Çıldır halkına spor yapabilecekleri bir alan sunacağız. 
9.YENİ MODERN PAZAR YERİ YAPIMI
İlçemiz de şuan ki Halk Pazarı olarak kullanılan yer, yeterli şekilde ilçe halkının isteklerini karşılamamaktadır. Bu Sebeple Kent halkına yakışan kolay ulaşılabilir reyonları olan, Pazar esnafının da ürünlerini rahatça sergileyebildikleri bir Pazar inşa edeceğiz. 
10.YENİ HAYVAN PAZARI VE KESİMHANE YAPIMI.
İlçemizde hali hazırda yeterli derecede kullanılabilir, halkın isteklerini karşılayan bir hayvan pazarı bulunmamaktadır.halkımızın, pazara hayvan sevkiyatını kolayca yapabileceği, yükleme ve boşaltma rampalarının olduğu, kasaplarımızın aldığı hayvanı kolay ve hijyenik bir ortamda kesebilmesi için, modern bir kesimhane ve bir hayvan pazarı inşa edeceyiz 
11.MESLEK EDİNDİRME VE EĞİTİM MERKEZİ AÇILMASI.
Gençlerimize, işsizliğe bir nebzede olsa çare olacağını düşündüğümüz,  çağımıza uygun mesleki eğitim alabilecekleri,  eğitim kursları ve eğitim merkezi olanakları sağlayacağız. Avrupa  Birliği Projeleri Kapmasında işyeri kurmak isteyenlere teşvik ve  ön açıcılık görevimizi yerine getirerek yeni iş alanlarına kavuşturmaktır amacımız.  Belediyemiz ait yeni bir İş hanı ve iş merkezi kurarak İlçemizde İstihdam alanları açmayı planlıyoruz.
12.ALTYAPI VE İÇME SUYU SORUNU KALMAYACAK.
Çıldır merkez mahallelerdeki altyapı sorunları, eksik olan bölümler yeniden yapılarak, bozuk ve hasarlı olan yerler onarılarak halledilecektir. Sonradan Çıldır İlçesine Mahalle olarak katılan Aşıkşenlik, Yakınsu, Suhara ve Yıldırımtepe mahallelerinin, içmesuyu şebeke hatları ve isale hatlarında onarım ve yenileme yapılarak. Yine aynı mahallelerimizde Kanalizasyon şebekesi sorunu, yeniden yapılarak alt yapı sorunu çözülecektir.
13.AFET YÖNETİM MERKEZLERİ  ( İTFAİYE, ACİL KURTARMA, SİVİL SAVUNMA, AMBULANS)
İlçemizde acil durumlar ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve anında müdahale edebilmek için, afet yönetim merkezi ve acil müdahale ekibi kuracağız. İlçemizin genel depremselliğinin  tespitini yapmak için İl AFAD müdürlüğü ile fizibilite çalışması yapılarak, Ardahan da bir ilki gerçekleştireceğiz. Tarım Bölgesi olmamız sebebiyle yaz ayların da yaşanabilecek yangılara karşı İlçemiz de Modeli eski bir itfaiye aracı bulunmaktadır Bu yaşanması muhtemel yangınlara karşı yeni bir itfaiye aracı ve ekipmanı alınarak acil durumlar da tüm ilçe geneline müdahale ederek vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamış olacağız.
14.AŞIKLAR VE EDEBİYATÇILAR KAHVESİ AÇILMASI.
İlçemiz Aşık Şenlikle özdeşleşmiş durumdadır. Bir halk edebiyat geleneği olan ve aynı zamanda sözlü tarih görevini yerine getiren aşıklık kültürünün bölgemizde kaybolmaması ve aşıklarımızın sanatlarını icra edebilecekleri bir  kültür evine ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan dolayı Aşıklarımız Tarihte ve Yöremizde  hak  ettiği yeri almaları için Belediyemizce gerekli önem verilecektir.
15.KARLA MÜCADELE VE ÇOK AMAÇLI ARAÇLARIN TEMİNİ.
Bölgemiz  Yoğun kar yağışı olması nedeniyle mahalle aralarında biriken karlar şuan Belediye anlayışıyla çözümlenmediği ortadadır. Belediyenin Yeni İş Makineleri alınarak mahalle araları ve ana caddeler, oluşturulacak karla mücadele ekipleri tarafınca sürekli açık tutularak  İlçemiz  halkının yaşamını kolaylaştıracaktır.
16.KENT PARKI YAPIMI.
Yaz Aylarında Şehrimizde vatandaşlarımızın akşamları çıkıp ailecek gidebilecekleri soluklanabilecekleri  Sosyal Tesislere ihtiyaç vardır. Bu eksikliği görüp ve hissettiğimizden dolayı Çıldır Halkına yakışan, Aileleriyle beraber gidip oturdukları, Çocuklar için oyun alanları olan bir çay ocağı ve düzeyli hizmetin yapıldığı bir kent parkı inşaa edeceğiz.
17.ÇILDIR TURİZM'DE ATAĞA KALKACAK
Yemyeşil ormanları ile, şırıl şırıl akarsuları, buz gibi pınarları, serin yaylaları, harika kayak merkezleri olabilecek yerleri, tarihi mekanları, zengin kültür mirası, dünyaca meşhur kazı ile Turizm'in merkezi olması gereken turizm cenneti Çıldır, Turizm'de gerektiği kadar söz sahibi olamamıştır. Bu nimetlerden faydalanamamıştır.
Her dönemde; kalkınmada önceliğimiz Turizm mi, Hayvancılık mı, Sanayileşmek mi? Olsun tartışmaları sürerken, plansız, programsız çalışmalar sonucu zaman kaybedilmiştir. Uzunca zamandır, Kalkınmada öncelikli iller sınıfına giremediğimiz içinde yatırımcıların  gelmelerinin önü kapatılmıştır. İşte onun için; İlçemiz Turizmini bütün boyutları ile ele almak, Turizm bilincinin yaygınlaştırılmasını ve Turizm de doğanın kalbi olarak adlandırdığımız ve Cennetten bir köşe olarak değerlendirdiğimiz Çıldırımızı  bütün dünyaya tanıtmaya kendimize hedef seçtik.
Başta Çıldır Gölü ve Aktaş Gölü İlçemizin doğal güzelliklerinden olup yaz ve kış turizm açısından elverişli alanlardır.  Diğer seçenekler ise Yıldırım Tepe (Köyü) Mahallesi sınırları içerisinde kalan Şeytan Kalesi Kültürel Miraslarımızdandır. İl bazında ve Özel de İlçemize ekonomik getirisi yüksek olacağından  Kentsel Kalkınmanın bir aracı olarak yatırımlarımızın önemli bir kısmını Turizm yatırımlarına yönlendirerek yeni istihdam alanları açılmasına sağlayacağız.
18.TURİZM YATIRIMLARI YAPILACAK
Hazineden yerler kiralanarak doğal dokuyu bozmayacak şekilde kamp alanları yapılacak. Bu kamplar tatil ve spor amaçlı olacak. Bu sayede Belediye hem kendisine gelir hem de işsiz gençlerimize iş alanı yaratmış olacak.
Ünlü Çıldır Gölümüzü Dünyaya tanıtmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı projelerinden faydalanarak üretime dönük ve sürdürülebilir kültür turizmi hayata geçireceğiz.  Aşıklar diyarı olan Çıldır da Aşık Şenliğin adına yakışır etkinliklerle bu geleneğin sürmesi dünya bankası fonlarından yararlanılarak bu alanda faaliyet gösteren gençlerimizin önünü açarak iş alanları kuracağız.
Geleneksel fayton, kızak ve binicilik gezintisi turlarıyla Çıldır turizmine katkı sağlanacaktır.
19.MANDIRA VE SOĞUK HAVA DEPOSU KURULACAK
Günlük en az 15 ton süt işlemeli kurulacak Mandıra da üretim Çıldır'a has Köy  yoğurdu, ayran ve kaşar üzerine olacak. Bu proje kapsamında Belediye gelir elde ederken işsiz gençlerimize iş alanı yaratılmış olacak. Ayrıca süt üreticimize parasını peşin alarak bundan faydalanacak.  
20.KİLİT PARKE FABRİKASI KURULACAK
Çıldır  II (a) grubu taş ocağı rezervine sahip bir bölge. Bir kilit parke  fabrikası kurulacak. Bu sayede Belediye kendi sokak, cadde ve kaldırımlarını yapabilecek, hem gelir elde edecek hem de işsiz gençlerimize iş alanı yaratacak.
21.ORGANİK TARIM VE SERACILIK TEŞVİK EDİLECEK
Üretilen ürünlerin pazarlanmasını bizzat Belediye üstlenecek. Bölgemizde Kurulmakta olan Büyük Gövdeli barajlar sayesinde iklimsel değişikliklerin yaşanacağı aşikardır. Bununla beraber Çıldır'ında iklim yapısı değişeceğinden buna uygun tarımsal projelerin hayata geçirilmesine öncelik vereceğiz. Seracılık için Tarımsal Kalkınma projelerinden faydalanarak organik üretimi teşvik edip halkımızın hak ettiği finansmanı sağlayacağız.
22.KÜLTÜR MERKEZİ KURULACAK
İçinde oturma alanları, konferans salonu, kütüphanesi olacak. Gerekli alt yapı koşullarının sağlanması halinde, Sinema salonu açılarak aktif hale getirilerek, İlçemizde Sosyal alana katkıda bulunacağız.
23.KENT İÇİ TRAFİK DÜZENLENECEK
Tatil Sezonu ticaret merkezi projesi Yeni yapılmaya başlayan Uluslar arası yolun Çıldır dışından geçmesinden dolayı Çıldır esnafı zarar görmektedir. Bu yüzden yol üzerine reyonlar kuracağız. Her kesimden esnafımız ticari mallarını bu reyonlarda tatilcilerimize satma imkanı bulacaktır.
24.GIDA BANKACILIĞI İLE FAKİR İNSANLARIMIZA YARDIM PROJESİ
Belediyeye tanınan yetkilerden biri de gıda bankacılığı yapabilme yetkisidir. Bunu mevcut başkanımız veya diğer adaylarımız biliyorlar mı bilmiyorum. Gıda Bankacılığı; Üretim fazlası olan, paketleme hatası olan ürünlerin Gıda Bankacılığı yapabilen bir kuruluş tarafından dağıtılmasıdır. Bu sayede fakir insanlarımızın evine yiyecek ve giyecekler masrafsız bir şekilde ulaşacaktır. Yani hem Belediye masrafa girmeyecek hem fakir insanlarımızın ihtiyaçları görülecek hem de ürünleri bağışlayan firmalar bağışladıkları ürünlerin maliyetini vergilerinden düşecek. Bu insanlar arasında niye Çıldırlı fakir ailelerimiz de yer almasın. Yer alacak. Biz bunu yapacağız.
25.AŞIK ŞENLİK KÜLTÜR KÜTÜPHANESİ AÇILMASI.
İlçemizle Özdeşleşen Aşık Şenlik hak ettiği değeri her alan gösterebilmek için Sadece yazın ürünlerinin olduğu bir kütüphanenin ötesinde görsel ve aynı zaman da internet ortamında da hizmet verebilecek bir Kültür Kompleksini kurarak İlçemizin kültürel değerlerimize sahip çıkacağız.
26.ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU YAPIMI.
Yaz ve kış aylarında İlçemiz de spor faaliyetleri yapılabilecek alanların kısıtlı olması nedeniyle gençlerimiz bu alandaki boşluk sebebiyle kahvehane köşelerinde tüm enerjilerini harcamaktadırlar. Bu alanı da, Belediye olarak doldurup uygun bir alanda, hem belediyemize gelir sağlayacak hem de gençlerimize spor yapacakları bir alan açabilmek amacıyla, acil  bir spor kompleksi kurmayı projelerimiz arasına aldık.
27.KÜÇÜK SANAYİ  SİTESİ KURULMASI.
İlçemiz de Oto tamirhaneleri, El sanatları Atölyeleri ve diğer zanaat icra edenlerin sıkışmış oldukları küçük dükkanlarda faaliyet göstermeye çalışmaktadırlar. Günümüz Modern şehir anlayışında ise böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Bu nedenle İlçemiz de bu girişim sahiplerinin hepsinin bir Küçük Sanayi Sitesinde toplayarak İlçe Halkının aradığı ustaların bir arada bulunduğu, ferah dükkanların olduğu bir yerleşke kuracağız.
28.ULAŞIM HİZMETİ SAĞLANMASI
İlimiz Ardahan ve çıldır arası otobüs seferleri aynen Aşıkşenlikten olmak üzere devam edecektir,gerekli olması halinde sefer sayısı arttırılacaktır. 
29.AKTAŞ SINIR KAPISI VE SINIR TİCARETİ İÇİN ÇALIŞMALAR.
Aktaş Sınır kapısı ve sınır ticareti için gerekli tüm çalışmalar yapılacak. Gerekli tüm  mercilerle görüşmeler yapılarak, Çıldır halkının sınır ticareti yapabilmesinin önündeki tüm engellerin kaldırılması sağlanarak. Halkın refahının ve ekonomik gelirinin artırılması hedeflenmektedir.
30.KUM OCAĞI TESİS GELİŞTİRME VE ÜRETİMİ
Aşıkşenlik Mahallemizde kurulu olan kum ocağı tesisleri modernize edilerek tekrar  halkın kullanıma sunulacak, maliyetine kum ve çakıl taşı temin edilerek. Çıldır halkının fahiş fiyatlardan kum ve çakıl almasının önüne geçilecek. Bu bağlamda Halkın yaşam alanının yenilenmesi ve sağlıklı hale getirilmesi sağlanacaktır.
31.ZİRAİ ÜRÜN İŞLEME TESİSİ YAPIMI
Halkımızın ekonomisinin büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılığa dayalı, bu durumda, zirai üretimlerini un ve yem haline getirme zorunluluğu bulunmaktadır, bu gereksinimlerin yerine getirilebilmesi için,  Aşıkşenlik Mahallemizde bulunan un değirmeni maderinize edilip, üretim çeşitliliği sağlanarak Çıldır halkının hizmetine sunulacaktır. 
 KAYNAKLARIMIZ
- Bu projelerimizi Belediye öz kaynakları ile yapılabilecekleri belediyemizce yapmayı planlamaktayız.
- Büyük projelerimizi de Avrupa Birliği, Serka, Sodes vb. yapılardan finanse edilmesi yoluyla yapılması planlanmaktadır.