GÖLDE SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

GÖLDE SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü`nün üzerinde "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

        Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nün üzerinde "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş düzenlendi.
      Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşe, yaklaşık 300 sağlık çalışanı katıldı. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ulaş Şentürk,  yaptığı açıklamada, 2014 yılının hareketli bir yaşam yılı olmasını istediklerini belirterek, bu nedenle bugün böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade etti.
       Amaçlarının Çıldır Gölü vesilesiyle daha da dikkat çekmek olduğunu anlatan Şentürk, "Kalp damar hastalıkları hala dünyada birici sırada. Bunlar araştırıldığında fiziksel aktivitelerin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bizde bugün sağlığımız için sevdiklerimizle birlikte yürüyoruz. Yaklaşık 300 sağlık çalışanı ile buz üzerinde yürüdük. Tüm Türkiye'de yapılan bu yürüyüş için biz de Çıldır Gölü'nü tercih ettik. Çünkü buz tutan Göle dikkat çekmek istedik. Bu vesileyle etkinliğimiz daha da önem kazanacaktır" diye konuştu.
        Şentürk, sıfırın altında 18 derece soğuk havada yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımın iyi olduğunu, 2014'e sağlıklı bir şekilde sevdikleriyle yürüyerek girmek istediklerini sözlerine ekledi.
         Yürüyüşe katılanlara "adım sayar" aleti ile atkı, bere hediye edildi ve çeşitli ikramlar yapıldı. Yürüyüşe katılan bazı sağlık çalışanları da buz üzerinde futbol oynamanın keyfini yaşadı.