GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?

GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?

2015 yılı ekim ayında açılışı yapılan

     2015 yılı ekim ayında açılışı yapılan Türkiyenin üçüncü en büyük sınır kapısı olan Aktaş Sınır Kapısı tabelalarda yer bulamıyor.

       3 milyon (trilyon) tl harcanarak Türkiye´nin en büyük kapılarından biri olarak inşa edilen ve Uluslararası bir kapı olan Aktaş Sınır Kapısı Karayollarının takmış olduğu tabelada yer almadı. Ardahan Ölçek köyü mevkisinde yeni takılan tabelada Türkgözü sınır kapısı ve Gürcistan belirtilirken, Aktaş Sınır Kapısının tabelada yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

         Çıldır- Hanak yol kavşağının bulunduğu güzergaha yerleştirilen tabelaların hiçbirinde Aktaş Sınır Kapısının belirtilmemesi tepki çekerken vatandaşlar tarafından art niyetli olarak yorumlandı. Özellikle hükumet tarafından büyük bir öneme sahip olan ve çok büyük ekonomik getirilerin hedeflenmiş olduğu Uluslararası Çıldır Aktaş Sınır Kapısının tabelada olmayışının unutulmuş olduğuna ihtimal vermeyen vatandaşlar " Tamda Çıldır ve Hanak kavşağına monte edilen ve her ne hikmetse Türkgöz sınır kapısının tabelada yer alıp, Çıldır Aktaş sınır kapısının aynı tabeleda yer almaması son derece düşündürücüdür. Kavşaktan sonra 85 km olan Türkgözü sınır kapısı tabelada belirtilirken, yine aynı kavşaktan sonra 45 km mesafesi olan Çıldır Aktaş Sınır kapısının belirtilmemesinin izahını kim nasıl yapacak.Yaklaşık bir yıldır faal olarak hizmet vermekte olan Uluslararası Çıldır Aktaş Sınır Kapısının işlem hacmi her geçen gün artıyor. Bu tabelaları takan karayolları yetkillerinin Ardahan- Çıldır arasında yapılan ve bir kısmı biten duble yoldan haberleri yokmu. Hiç kimse bunlara bu yolun neden yapıldığını, nereye gittiğini söylemedi mi? Bu tabelaların takılma amacı, gidilecek bir yere yönlendirme değil mi? Ardahan sınırları içersinde bulunan iki kapıdan biri bu tabelalarda belirtiliyorken, diğer kapının belirtilmeme nedenini kim nasıl açıklayacak çok merak ediyoruz. Türkiye´nin en büyük üçüncü sınır kapısı olan Uluslararası Çıldır Aktaş Sınır Kapısı görmezden gelinerek itibarsızlaştırılmaya mı çalışılıyor. Devletin yapmış olduğu böylesi büyük bir yatırımı hiç kimse görmezden gelemez. Bunu yapanlar büyük bir gaflet içindedirler. Bzi yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu gaflete düşenlerin cezalandırılmasını ve tabelalara Aktaş Sınır Kapısının eklenerek düzeltilmesini yetkililerden bekliyoruz. Çıldırlılar olarak bunun peşini bırakmayacağız. Aktaş bölgenin ve bölge halkının umududur. Bunu görmezden gelenler bölgenin ve bölge halkının düşmanlarıdır" dediler.